Direktlänk till inlägg 10 maj 2007

Ögonglober från The Beyond

Av astarot - 10 maj 2007 11:16

Idag blir det första gången kategorin ”odöda saker” får sig ett litet inlägg på zombiebloggen. Kategorin är avsedd mest för prylar, typ dockor, t-shirts eller liknande. Men jag börjar med något av det fränaste jag har i min ägo.


Och vad är det för larv på bilden, kanske ni undrar. Jo, det är nämligen två ögonglober från nyreleasen av Lucio Fulcis klassiska zombiefilm The Beyond. Min dotter har lekt bort det tredje med ögonfärgen gul. Hoppas att hon hade kul!


Grindhouse, ja ni känner igen namnet eftersom det är Tarantinos och Rodriguez nya projekt som går på bio i USA. Men det är också namnet på Tarantinos bolag som plockar upp gamla exploitationfilmer på bio igen. En av dessa filmer – mästerverket The Beyond – hade jag äran att få biovisa på Blodröd Filmfestival, som jag basade över en tid. (var sååååå nära att få hit Cannibal Holocaust också, men den var verkligen tvärbokad).


På premiären av The Beyond i USA hade man, förutom affischer, tryckt upp ett gäng ögonglober att dela ut. Och snälla som de var skickade de med ett dussin ögon som jag lottade ut innan visningen. Självklart behöll jag också ett par själv :-). Man får inte vara dum, då blir man snart vuxen.


The Beyond seglade i samband med det här också upp på listan över mina häftigaste filmupplevelser eftersom jag och min bästa vän smygvisade den för oss själva dagen den anlände till Umeå. Det var fruktansvärt skönt att ha en hel biograf för oss själva och titta på Fulcis zombieepos som knäcker det mesta i zombiefilmens förlovade historia. Lite tråkigt förstås att vi var tvungna att sköta projektorerna också. Men det är smällar man får ta, som det brukar heta.


Ser (he, he) kanske inte så mycket ut, eller betyder så mycket för världen, men visst är de fina?


En utförlig recension av själva filmen kommer så småningom…


På uppvaknande!

Jonas

 
ANNONS
 
Anders, Film- & Musikbloggen!

Anders, Film- & Musikbloggen!

13 maj 2007 15:19

Tuff blogg! Hit ska jag återvända många gånger. Ska lägga en länk till dig från min blogg. Håll bara till vänster när du kommer till brm.nu. Umeå rules!

http://www.brm.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<<
Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se