Direktlänk till inlägg 11 maj 2007

Zombies!!!

Av astarot - 11 maj 2007 15:05

När det kommer till sällskapsspel är kanske inte zombies det första man kommer att tänka på. Men det borde det vara.


Zombies!!! är nämligen ett högklassigt brädspel av typen Drakborgen. Med andra ord är det uppbyggt så att varje spelare in sin tur vänder upp en landbricka som denne sedan bygger vidare spelplanen med. På så vis utvecklas spelområdet i samma takt som spelet och blir aldrig densamma.

 

Spelets tagline är ”This is a no-brainer” och det är inte bara ett zombieskämt utan stämmer också till viss del med spelets svårighetsgrad. Spelupplägget är fruktansvärt enkelt och det krävs ytterst lite förberedelser för att komma igång. Det är i stora drag bara att läsa på spelkorten exakt vad man ska göra. Har man en motorsåg blir man extra stark när man befinner sig i trädgårdscentret, med kortet ”precis när du trodde att det inte kunde bli värre” får man placera en zombie på varje ledig ruta i valfri byggnad och så vidare.

 

Storyn är även den lika enkel som genial(?). Man lägger helikopterplattan i botten av landbrickorna och när den till sist vänds upp är det bara att ta sig dit för att klara spelet. Livet i behåll eller flest dödade zombies vinner. Spelet är riktigt snyggt och innehåller tillräckligt med läskiga och mäktiga kort som kan förstöra spelglädjen för dina spelpartners, ett rum med zombies, eller dig själv.

 

Det finns en hel del tillsatser, närmare bestämt tre, till grundspelet som gör lirandet roligare på sikt. Till exempel utspelar sig en tillsats enbart i ett köpcentrum, så har man den perfekta ursäkten för att få leka Dawn of the Dead med sina små plastzombies utan att vara fem år gammal.


För expertzombiejägaren, det vill säga de som dödar extramånga zombies eller spelar med stora spelplaner, finns även en Bag 'o Zombies med 100 extra och självlysande specialzombies att uppgradera till. Bra att ha om man vill spela i mörker eller om lampan går :-)

 

Vill nån spela med mig en kväll, hör av er så kan vi ses när barnen har somnat!

 

På återlevande!

Jonas

 
ANNONS
 
Fredrik

Fredrik

11 maj 2007 17:22

Åh fräckt! Var kan man få tag i detta spel och vad kostar det? Jag gillade drakborgen i min ungdom och detta känns ju som en naturlig fortsättning. Coolt, fler sånna recensioner av udda prylar!

http://zombies.blogg.se

 
Ingen bild

Jonas

12 maj 2007 17:17

Jag vet faktiskt inte var man hittar det nu. Jag köpte det och tillsatserna på en dataaffär som sålde lite annat också. Kolla upp hemsidan dock: http://www.twilightcreationsinc.com/zombies/ var längesedan jag kollade där så kanske nåt nytt?

 
Ingen bild

Jonas

12 maj 2007 18:26

Såg nu på deras hemsida att det finns två till expansionsset - måste alltså också ta reda på var man handlar dessa bäst. Återkommer med lämplig adress.

 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

13 maj 2007 16:09

Hallå där! Ja då var man online igen då. Skööönt som f-n. Förbered dig på terror :-) Och hörru, jag utmanar dig på spelet. Däremot så bör du veta att jag är mycket mycket trögtänkt... Hahahahaha

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Ingen bild

Jonas

13 maj 2007 17:13

Säg bara till så bokar jag ett spelbord i matsalen, eller köket så drar vi igång en afton.... Trögtänkt är precis vad man bör varam vid spelandet av Zombies!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<<
Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se