Direktlänk till inlägg 15 maj 2007

Resident Evil - Deadly Silence

Av astarot - 15 maj 2007 20:59

Hej, Hej!


Spelrecension kan man kalla det. Betyg 4


När första Resident Evil kom ut på PC satt jag med en Amiga CD32 utbyggd till en A1200. Då visste jag att det var dags att byta dator. Sagt och gjort så inhandlades en specialsydd PC för att kunna lira detta mästerverk till spel. Och jag måste säga, det var många år innan det som jag hade blivit så rädd för något media överhuvudtaget.

 

Nu har jag hela serien till en gammal Playstation men det hindrar mig inte alls från att köpa första spelet igen till min Nintendo DS. Ett mycket bra köp. Nu kan jag spela Resident Evil på bussen till jobbet eller när jag sitter och hänger på ett café. Hur lyxigt är inte det?

 

Spelet är en kopia av det första spelet och fungerar faktiskt oväntat bra i det lilla formatet. Jag blir fortfarande rädd när hundarna hoppar in genom fönstren och får ont i magen när jag ska springa förbi hajfamiljen.

 

Det finns en extragrej med Deadly Silence och det är att man kan spela i så kallad Survival Mode. Det betyder att det lite varstans, och oftast slumpmässigt tycks det mig, dyker upp scener där man måste döda sina fiender med kniv, med hjälp av konsolens otroligt sköna touch pad (bildbevis ovan). Det tillför en dimension av närhet att slasha zombies med den där lilla kniven. Det blir ungefär som skillnaden mellan skräckfilm och actionfilm där skräckfilmen oftast kommer våldets obehag nära genom att använda handvapen istället för gevär, revolvrar eller kulsprutor. Här är man tvungen att använda kniven, vilket jag är för feg för i vanliga fall.

 

En annan grej med Survival Mode är en hel del extrapussel som man endast kan lösa via den tryckkänsliga skärmen. Också det är ett lyft för spelet eftersom det blir ett mer fysiskt interagerande med karaktärer och objekt i spelet.

 

Förutom operationsspelet Trauma Center: Under the Knife (nej, inga zombies än så länge) är Resident Evil: Deadly Silence det jag spelar allra mest på min Nintendo DS. Det säger i och för sig inte så mycket eftersom jag lyckas spelar typ max en timme i veckan mellan turer till lekparken och diverse strösysselsättningar.

 

På återupplivande!

Jonas  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<<
Maj 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se