Direktlänk till inlägg 22 maj 2007

Blood of the Zombie

Av astarot - 22 maj 2007 13:30

Ja, vad kan man säga om det här rätt så bortglömda zombieeposet egentligen? Den håller stenhårt fast vid zombiens koppling till voodoo och skulle egentligen ha kunnat vara gjord närsomhelst.


 Blood of the Zombie

Regi: Barry Mahon, 1961

Medverkande: John MacKay, Linda Ormond, Monica Davies m.fl

Dvd-utgåva från: Shriek Show

Betyg: 2


Filmen inleds med virvlande trummor och ett hätskt mässande. Kusin Monica lyckas väcka sin bror Jonas (!) från de döda och beordrar honom att mörda den kvinna som snart anländer till plantagen. Kvinnan i fråga heter Linda och har precis gift sig med Monicas kusin Johnny.

Efter bröllopet tar han naturligtvis med henne till bakgatorna i New Orleans, kanske för att på något sätt säga adjö till den man han varit. På farliga Bourbon Street kilar de helt enkelt förbi utmanande magdansörer, möjligen ett homsoexuellt manligt par och sitter och diggar med de andra jazzkatterna på Joe Barton’s eller Jazz Room.

 

På kvällen, första dagen på deras smekmånad som bara ska pågå en enda helg, bjuder de självklart med magdansösen Bella Bella hem till den stora plantagen Johnny snart ska ärva. Det skulle de ALDRIG ha gjort. Kusin Monica har nämligen en och annan zombietrumma i bakfickan.

 

Blood of the Zombie är en ganska långsam film med en flortunn historia. Karaktärerna släntrar mest omkring och pratar en massa nonsens, intrigerar en del och bråkar om arvet. Inte så jädra spännande med andra ord. Tanten som spelar Monica (Monica Davies) är dessutom en helt värdelös skådis. I övrigt är det mest en massa etnocentriskt dravel om slavar och voodoo. Kul dock att produktionsbolaget heter Mardi Gras Pictures, som för att trycka ännu mer på var den är gjord.

 

I början är det en hel del utdragna scener med uppträdanden som säkerligen försöker spela mot en ungdomlig publik. Jag menar vem vill inte höra ett par farliga jazznummer och se lättklädda kvinnor? En av filmens taglines är ju också ”See the excitment of a night i New Orleans”. Men så här 46 år senare känns det mest som att scenerna är med för att fylla ut tid till en långfilm, och då klockar hela rasket ändå in på endast en timme och åtta minuter!

 

Efter den inledande zombiescenen tar det sedan hela 40 minuter innan det blir någon zombieaction igen. Och då visar det sig dessutom att Jonas-zombien är totalt värdelös. Hade det inte varit för att kvinnor svimmar eller automatisk ställer sig i hörn när de ser honom hade de lätt bara promenerat förbi honom.

 Jonas & Monica


Jonas ser sådär gul-grönt fräsch ut, som en slags blandning mellan Leatherface och Nick Nolte. Porträttet av honom fungerar faktiskt ganska bra och filmens absolut snyggaste scen är på slutet när han stapplar omkring, ensam och förvirrad i natten. Sen är det ju en himla tur att just den här zombien förintas när han träffas av solstrålar.

 

Se Blood of the Zombie på eget bevåg. Den är varken särskilt bra eller läskig, bara intressant om du gillar den här bloggen. Utgåvan från Shriek Show stoltserar med filmen Voodoo Swamp som extramaterial, men den har jag inte orkat se ännu. Inte ens IMDB verkar ha hört talas om den. Kan den vara bra?


På återuppstigande!

Jonas

 
ANNONS
 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

22 maj 2007 19:43

Jonas jag gillar verkligen din blogg så kommer jag säkerligen att gilla filmen också. Att döma av din recension så tror jag det. En kombination av Leatherface och Nick Nolte låter onekligen intressant.

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Ingen bild

Jonas

24 maj 2007 08:59

Jo, det är onekligen det mest intressanta med filmen... eller, nja. Det är faktiskt rätt intressant med den miljö den utspelas i, med tanke på traditionen av slaveriet och voodoo i New Orleans.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<<
Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se