Direktlänk till inlägg 19 juni 2007

Toe Tags

Av astarot - 19 juni 2007 10:57

Hallojj!

Nu har jag en liten serie att skriva om igen. Och den här gången är den skriven av Mr. modern zombiemyt himself - George Romero!!


Toe Tags Featuring George A. Romero

Skriven av. George Romero

illustrerad av: Tommy Castillo & Rodney Ramos

Betyg: 3


Som alla vet verkar Romero besatt av hur zombien egentligen fungerar. Bäst illusteras det kanske med den galne vetenskapsmannen och zombien Bub i Day of the Dead. Därför verkar serietidningen Toe Tags vara något av en hjärtefråga. För här har han introducerat zombies med ett medvetande och empati. Zombien det framförallt handlar om är Damien som med sin empati intakt inte riktigt kan avgöra vad som är rätt och riktigt. Han är liksom hälften människa och hälften zombie och känner verkligen för den zombifierade värld som traskar omkring därute.


Samtidigt är han också upp över öronen förälskad i fullt mänskliga Judy och har ett slags Skönheten-och-odjuret-förhållande med henne. Han lider förstås av att han är död och ruttnar & tror att ingen kan älska honom :)


Släng in lite galna elefanter och skojiga fascist-rebell-zombies och konspirationer på högsta politiska nivå så har du serien i ett nötskal.


Det är väldigt svårt att få grepp om Toe Tags eftersom den försöker vara så mycket och en zombie som filosoferar om varat och icket kanske låter kul men fungerar väl bara sådär, tycker jag. Annars är serien full av schyssta små sparkar åt mänsklig egoism och knasiga företeelser vi känner igen från Romeros andra zombieverk. Speciellt gillar jag den galna zombiearmén som försöker se civiliserade ut utåt men tärs inifrån av en glupande (ego)hunger. Det är en otroligt träffande bild av hur knasiga partier och regeringar (som den amerikanska kanske? Alliansen kanske?) uppträder.


På retur!
Jonas

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se