Direktlänk till inlägg 30 juni 2007

Eaten Alive! Italian Cannibal and Zombie Movies

Av astarot - 30 juni 2007 15:37


Är du liksom jag intresserad av italienska gamla fina zombiefilmer är den här boken något för dig:


Eaten Alive! Italian Cannibal and Zombie Movies

Redaktör: Jay Slater

Betyg: 4


Boken är en matig genomgång av filmer där människor konsumeras av andra människor, döda som levande. Det är en hel del intressant folk som skrivit boken, till exempel Brian Yuzna, Jim Van Bebber och Lloyd Kaufman.


Det blir en hel del köttigt och naket innehåll eftersom det ju är själva huvudingredienserna (inte minst i kannibalfilmerna) som illusteras med en hel del fina bilder på schyssta videoomslag eller affischer. Texterna är i de flesta fall helt okej men utvecklar kanske inte zombiemyten eller innehållet i filmerna. Trots det såklart intressant läsning, som till exempel det faktum att de som spelar kannibaler i Zombie Holocaust var ett båtfolk som var vegeterianer, men tvingades smaska på lever och annat köttigt för att få betalt för sina insatser som skådisar. Grymt men påstått sant.


Det är bara en sak som gör mig lack på boken och det är faktiskt redaktör Jay Slaters inställning till kvinnor. En bildtext till Anthropophagous the Beast ifrågasätter han vad som är läskigast - monstret eller kvinnliga offrets håriga armhåla! Vid ett annat tillfälle klagar han på Traci Lords i spelfilm och säger sig föredra hennes tidigare filmer (då hon var underårig, neddrogad och sexuellt utnyttjad!). Näää, det är riktigt lågt. Slater borde läsa Tracis självbiografi.


I övrigt är Eaten Alive! Italian Cannibal and Zombie Movies ett givet tillskott till vare filmälskare i alla åldrar!


Kram på er så ses vi igen efter semestern! Jag åker nämligen till min stuga i ett par veckor och där finns varken elektricitet eller internet.


Men jag säger som den gamle australiensarn: Jag kommer tillbaka!

Jonas

 
ANNONS
 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

5 juli 2007 22:39

Men... hur ska du då kunna blogga? :-)

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Fredrik

Fredrik

6 juli 2007 13:42

Nej, det här är inte rätt. Stuga, inget internet?! Då måste jag som vän av ordning påminna dig om att du har ett samhällsansvar att upprätthålla. Det blir rapport på det här.

http://zombies.blogg.se

 
Fred Anderson

Fred Anderson

20 juli 2008 15:44

Jay Slater är en riktig odåga. Hans fejkade intervjuer i diverse filmtidningar är legendariska. Dessutom har han alltid haft en otrevlig inställning till både kvinnor och homosexuella, av någon anledning.

Så det är en person man ska undvika.

http://fredzilla.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se