Alla inlägg under juni 2007

Av astarot - 11 juni 2007 12:14

Tja!

Kommer ni ihåg hur spännande det var med dataspel förr i tiden. Jag har spenderat otaliga timmar framför C64:ans Where Eagels Dare (tror jag det hette, det är ju annars både en film och en hejdundrande bra låt av The Misfits) och Amigans Alien Breed- Serie.


Zombie Rampage är ett spel helt i den andan, med lite Lazer Dome inblandat. Du ska skydda din bas mot en massa elaka zombies. Det skriks, splattas och stönar en hel del, så stämningen är på topp!


Jag vet inte hur det är med er, men det här spelet kan jag spela i timmar utan att tröttna. Det blir coolare sen när man kan välja vapen. Men orkar du inte vänta kan du välja Survival Mode för att testa lite och gud nåde den zombie som kommer i vägen för Pancor Jackhammer :)


på återuppvaknande!

Jonas

ANNONS
Av astarot - 10 juni 2007 10:23

En svensk zombiebok på topplistorna när den kom. Kan det verkligen vara möjligt?? Ja, för den här:


Hanteringen av odöda

Skriven av: John Ajvide Lindqvist

Betyg: 2 


Surt sa räven. Det är nämligen så här att jag sedan unga år tänkt skriva en vampyrhistoria som utspelar sig i Sverige. Nu var det tur att jag inte gjorde det eftersom John Ajvide Lindqvist Låt den rätte komma in är en hejdundrande bra och välskriven roman. Så bra hade aldrig min varit.

 

Nåjo, tänkte jag när den kom ”det är väl bara att skriva en zombiehistoria istället”. Men knappt hade jag tänkt färdigt tanken så kommer Hanteringen av odöda. Så går det när man inte får tummen ur och nu ska väl varenda kotte skriva en zombiebok. John Ajvide Lindqvist lyckades få loss den och det här är hans historia.

 

Det är i början av 2000-talet i Stockholm och ett mystiskt fält påverkar all elektricitet. Lampor och maskiner är omöjliga att stänga av. Samtidigt går alla omkring och har ont i huvudet. Plötsligt släpper allt men någonting har förändrats – de nyligen döda vaknar!!! Vi får följa ett antal personer och hur de påverkas av denna nyhet, speciellt hjärtskärande är historien om döda Elias och hans morfar som älskar och saknar honom så innerligt.

Samhället måste ta tag i saken och det planeras, organiseras och upprättas nya regler att förhålla sig till.

 

Schysst upplägg på en annars inte så värst schysst bok. Förvisso var förväntningarna höga på denna bok och visst finns det höjdpunkter i handlingen. Men i det stora hela är Hanteringen av odöda en bok som haltar. Lindqvist lyckas inte, trots uppenbara försök, infoga zombien i den svenska vardagen på samma sätt som i Låt den rätte komma in. Dessutom är personbeskrivningar som var vampyrbokens styrka rätt schematiska här.


Zombien i sig är dock en rätt trevlig varelse i Hanteringen av odöda. Den är mer lik den gamla tidens voodoo-varelser som själlösa kroppar utan riktigt någon egen vilja. Obrydda om sin omgivning och sina nära och kära. Det förskjuter också fokuset från att vara rädd för köttätande, kannibalistiska zombies, som i post-Night of the Living Dead-filmer, till att vara rädd för att bli en zombie där endast ens kropp men inte en själv existerar.


I vilket fall som helst ska John Ajvide Lindqvist ha stora eloger för att han har övertygat det svenska folket att skräckgenren är att leka med även i detta land. Han har ensam gjort mycket för genren genom att upphöja den till något slags allmängods. Tänk att vi får en svensk zombieteveserie tack vare det här!!! Mycket ska man vara med om innan man kravlar ur graven.


Sådär går det om man får tummen ur. Dags för oss??

 

På returnerande!

Jonas

ANNONS
Av astarot - 7 juni 2007 21:15

Hej allihopa!

Dags för mitt favoritbrädspel sedan lång tid tillbaka, nämligen det legendariskaSpelet är en mindre avancerad form av rollspel som kan samla fem kompisar. En är spelledare och de andra spelar Trollkarl, Barbar, Alv och Dvärg. Dessa kastas in på en spelplan som spelledaren bygger upp med möbler, dörrar, föremål och monster alltmedan spelet fortskrider. Ett litet häfte med uppdrag och en karta över spelplanen har spelledaren till hjälp.


Det som är mest geni med Hero Quest är att karaktärerna blir starkare och mäktigare ju fler uppdrag de klarar av, vilket i sin tur också aktiverar spelledaren som inte får släppa dem för långt. Det gäller att vara kreativ. En annan genigrej är att man kan göra egna äventyr vilket undertecknad har. En hel tillsats faktiskt med den nya karaktären Häxan (som också har alldeles egna trollformler). Den tillsatsen har inte många spelat! Det är bara min kompis Daniel som någonsin har spelat Häxan, det ni!


Enda problemet är att jag varken har tid eller tillräckligt intresserade kompisar för att dra igång några Hero Quest-sessioner.


men... zombies då? Det här är ju för bövelen zombiebloggen!!!


Lugn. Det finns nämligen odöda monster i Hero Quest, till exempel Zombies som ser ut så här:

 

Kul att notera hjärnkapaciteten på den varelsen - intelligens = Noll. Verklighetstroget(?) så det räcker och blir över!


Spela med mig!!

Jonas

Av astarot - 6 juni 2007 12:06


Okej, jag erkänner att det här möjligen, kanske är lite nördigt. Men faktum är att flipperspelet Pinball of the Dead till Gameboy Advanced inte är helt oävet om man gillar flipper i digital form. Det når självklart inte upp till höjderna i Pinball Illusions som jag spelar på min Amiga CD32 men där är zombietemat inte särskilt uttalat (finns det månne en zombie på skräckbanan?).


I Pinball of the Dead är det däremot få saker som inte har med zombies att göra. Spelet är löst baserat på datazombiespelen House of the Dead och har således en hel del figurer därifrån.


Det finns tre banor på Pinball of the Dead där den tveklöst bästa är Cemetery som spelas på kött! Och sköter man sina bollar rätt poppar det upp en zombie ur magen lite då och då, se bildbevis ovan.


Tyvärr är det lite för mycket saker att göra på varje bana, vilket gör en medioker, gammal spelare som mig lite förvirrad. Bonusnivåer med bossar, skjutande av zombies och militärer, typ 5 olika ord som ska bildas per bana och en hel massa löst folk på planen, pust!! Trots det är det här spelet ett schysst tidsfördriv på bussen.


Spelas på min Nintendo DS och betyget blir 3

Med extraboll!

Jonas

Av astarot - 4 juni 2007 14:29

Föreställ er nu att zombiehotet hade varit lika reellt som det från atombomben på 50-talet. Föreställ er sedan hur en informationsfilm hade sett ut i så fall. Då har ni den här lilla godbiten i ett nötskal: What to do in a Zombie Attack.


Pastischen är utsökt gjord med referenser till både den amerikanska kommunisträdslan och könsrollerna på den tiden. För visst känner ni igen från otaliga filmer och teveserier att oavsett hur liten sonen i huset är står han direkt efter farsgubben i familjehierarkin.

Nåjo, oavsett vad, nu slipper ni läsa The zombie Survival Guide jag skrev om förra månaden. Mer förberedd än så här behöver vi väl inte vara?


På återkomst!
Jonas

Av astarot - 2 juni 2007 09:20

Jaså var det oförskämt tycker du. Ett skrivbordstema på en film som jag inte ens har skrivit om ännu. Men det råder jag bot på från och med nu.


Zombie Flesheaters

Regi: Lucio Fulci, 1979

Medverkande: Tisa Farrow, Richard Johnson, Ian McCulloch m.fl

Betyg: 3 


Inledningen av Zombie Flesheaters är mästerlig. Utanför New Yorks kust ligger en båt och guppar – obemannad, övergiven. Två snutar genomsöker båten och blir snart överrumplade av en rutten, uppsvälld zombie. Det visar sig snart att båten tillhörde Anne Bowels (spelad av Mia Farrows syrra Tisa) farsa som försvunnit på ön Matul. Tillsammans med journalisten Peter lyckas hon få ett par seglare att ta dem till ön, trots alla skrockfulla varningar de får höra. Gissa om varningarna är befogade.


På vägen dit badas det såklart i minimala bikins. Så får vi även bevittna ett fullfjädrat undervattensslagsmål mellan en haj och en zombie!! Kan det egentligen bli bättre? Ja det kan det, ty på ön väntar ett formidabelt zombiegriseri utan dess like.

 

Vad som framförallt skiljer Fulci från Romero är hur avskyvärd zombien är i Fulcis gestaltning. Ruttnande, stinkande, motbjudande med en sådan böjelse för extremt våld att det nästan liknar kärlek. En annan sak är förstås att zombien inte i första hand är en politisk metafor, snarare en spegel av människans mest djuriska drifter. När Romero försöker förklara det intellektuellt gör Fulci det känslomässigt.

 

Zombie Flesheaters är en film som är svår att glömma att man har sett. På det stora hela gillar jag filmen mer när jag inte tittar på den. Tanken på den är egentligen fränare eftersom historien är rätt seg och i slutändan visar sig våldet vara det enda som egentligen fastnat. Men även filmens inledning och snygga avslutning borde få vara med i hjärnbarken. Få är så bra på undergångsstämning som Godfather of Gore Lucio Fulci. Och förresten borde ingen heller ha tillstånd att glömma undervattenslagsmålet, fräsigare idé får man leta efter.

 Kolla själv här.

Häng med nu: Zombie Flesheaters hette i Italien Zombi 2 eftersom Romeros Dawn of the Dead som kom bara året innan hette Zombi. För att kassa in på den formidabla succé Zombi var i landet var det ju himla smart att göra en ”uppföljare” så snabbt som möjligt. Sådana här inhemska "kopior" var på den tiden lika vanliga som amerikanska nyinspelningar av asiatisk skräck är idag.

 

En kul grej med nyinspelningen av Dawn of the Dead är under eftertexterna när de sista överlevande huvudpersonerna anländer till en ö som mycket väl skulle kunna vara Matul – en uppföljare kanske borde utspelas där, bra idé va? Kan man helt enkelt konstatera att säcken är ganska ihopknuten dessa två filmer emellan.


Recensionen är skriven med hjälp av den svenska utgåvan från Njuta Films, och den är faktiskt jättefin.


På föruttnande!

Jonas


Av astarot - 1 juni 2007 14:53

Hejsan hoppsan!

Tänkte skriva en recension på Hanteringen av odöda men upptäcker att jag inte har tid.


Vad jag däremot har tid med är att tipsa om hur du bäst zombifierar din dator och hur gör man det bäst? Jo genom att ladda ner ett tema på Lucio Fulcis mästerv(ä)rk Zombie Flesheaters. Det kan man göra här. För vem vill inte ha en av världens mest ruttnade zombie på sin dator?


Inte jag. Jag har en bild på min dotter istället, men så är jag ju lite morbid av mig också....


På återkommande!

Jonas

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se