Direktlänk till inlägg 22 juli 2007

The Beyond - serietidningen

Av astarot - 22 juli 2007 12:52

Hej hopp!

Bara för att aldrig sluta tjata om en av världens bästa zombiefilmer - The Beyond - är det väl dags att lägga upp en recension av seriealbumet också.


The Beyond

Av: Stephen Romano & Noah David Henson

Omslag av: Chas BalunLagom till Halloween 1998 släppte Grindhouse i samarbete med Blackest Heart Media denna specialutgåva av en alldeles färsk serieadaption av The Beyond, komplett med ett soundtrack med bitar av dialog från filmen insprängt mellan musikspåren. Perfekt för att höja läsupplevelsen med andra ord. Tänk er själva att ligga och snaska godis en mörk höstkväll med Fabio Frizzis musik och saker som "You Ungodly Warlock! *kedjepisk*" strömmandes ur högtalarna samtidigt som du fäster dina ögon på brutal zombieaction!


Produkten i sig är som idé betydligt coolare än innehållet. Den är tecknad ganska grovt, vilket förvisso passar innehållet ganska bra, men gör emellanåt att den känns slarvig - som att nån haft lite för bråttom (ungefär som den här bloggen med andra ord :)


Historien är annars hämtad precis från filmen vilket gör att man inte blir särskilt besviken, men det är också en av svagheterna med denna seriebok. Grejen med The Beyond som film är hur atmosfären, det onda, det djävulska griper tag i en - inte den smått ologiska mardrömshandlingen i sig (även om det såklart hjälper). Därmed är det smått omöjligt att återskapa samma känsla, även om man skulle våga sig på en filmisk nyinspelning. I Serieform blir uppenbara missar i handling och dialog alltför uppenbara för att kunna skuggas av en stilistik, känslomässig ridå.


Detta till trots är som sagt själva projektet och den undergångsstämning som grundmaterialet levererar värt att upplevas på alla sätt det bara är möjligt. Och även om serien har svårt att stå på egna ben är den en ljusglimt (eller mörkerglimt snarare?) i seriehyllan!


När den dessutom avslutas med en fin artikel som summerar skräckseriernas historia kan man ju inte mer än trycka den mot sin barm.


På återlevande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se