Direktlänk till inlägg 23 juli 2007

Romero skriver till sina fans

Av astarot - 23 juli 2007 12:27

Sådärja. Jag har gått och varit lite orolig för Romeros kommande Diary of the Dead eftersom den i själva grundhistorien tycks skilja sig så mycket från de fyra föregående delarna som ju kan tolkas som olika nedslag i en värld som infesterats av zombies.


Romero går nu ut i ett öppet brev på sin myspacesida och berättar om filmen. För att göra det enkelt fö
r er innehåller brevet följande glädjande huvudpunkter:

1. Romero påstår sig inte ha varit så fri i sitt filmskapande sedan Night of the Living Dead.

2. Filmningen påstås vara filmskapande som det var förr i tiden.

3. Diary of the Dead kommer inte att vara en uppföljare till hans tidigare zombiefilmer utan

4. en helt ny början för de döda.


Visst låter det schysst?

Filmskapande från förr låter som att man får slippa allt vad dataanimeringar heter - härligt!

Ingen uppföljare betyder ju att kopplingen till de
 andra delarna klipps av, och inte undra på då (oberoende av att han själv producerar filmen) att karln känner sig friare än på länge. Då får ju storyn vara som den vill....

En helt ny början för de döda låter ju också som att det möjligen finns hopp om en fortsättning!! Hur länge orkar Romero, det är ju frågan?


Här är Romeros brev i sin helhet:


Hi, guys,Lemme tell ya about Diary of the Dead. I love it. It’s the first film since my original Night of the Living Dead that I can say is completely my own.I’ve been trying to work under-the-radar, with no hype or press, but lately I've started hearing all kinds of shit about "What’s goin' on with Romero?" "What’s with his new film?"


Gimme a break over here! I'm up in Toronto workin' my ass off, making Diary the best it can be. Truth is, I'm having a blast. I've gone home to the kind of filmmaking that I used to do, back in the day.Diary is a hundred percent independent, made with my partner, Peter Grunwald, and our new friends at Artfire. I haven't had this much freedom since 1968. The cast, of what film critics will probably call "unknowns" (they won’t be for long) is, in my opinion, fuckin' great.This one comes from my heart. It's not a sequel or a remake. It's a whole new beginning for the dead.Thanks to all of you who are out there waiting and wondering. You guys, the fans, have always kept me going. Now Diary's keeping me going, night, dawn, and day.I love this movie. I hope you will, too. I'll be back here from time to time to keep you posted. Stay tuned.Stay scared.
George A. Romero

På återupplivande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se