Direktlänk till inlägg 24 juli 2007

ZMDB

Av astarot - 24 juli 2007 20:15

Hello boils and ghouls!


Visst har alla varit inne på IMDB (Internet Movie Data Base) för att leta reda på nån skådis eller film man glömt bort och sedan fastnat i några timmar bara för att man är en nörd?


Bra! Då kommer här, om du missat den, den naturliga uppföljaren, nämligen ZMDB (Zombie Movie Data Base)!!! Med en imponerande lista av 3049 registrerade zombiefilmer är det svårt att hitta en zombiefilm som inte finns med (förutom Die Zombiejäger som jag lade till idag :) trots att man söker på sådana marginella saker som Sugar Hill eller Linnea Quigley's Horror Work-Out. Till och med Suspiria finns listad eftersom det är en levande död med på slutet i typ 25 sekunder.


Speciellt fräsig är Zomb-O-Metern som talar om på vilken nivå zombieinnehållet i filmen är, från "Marginal zombie content" till "A full blooded zombie movie!" och ofta med kommentarer om var i filmen zombieinslaget kommer om det inte är renodlat zombiematerial. Super! Sidan är skapad i Finland. Våra grannar i öst är som vanligt stenhårda!


Här finns alltså allt du kan önska dig och en hel massa mer.

På återuppvaknande

astarot

 
ANNONS
 
Fredrik

Fredrik

1 augusti 2007 23:29

Yep, den e najs, ett måste för oss få zombiebloggare :)

http://zombies.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se