Direktlänk till inlägg 25 juli 2007

Nudist Colony of the Dead (1991)

Av astarot - 25 juli 2007 14:51

Filmrecensioner är alltid en persons smak och här är mitt omdöme om:

Nudist Colony of the Dead


Regi: Mark Pirro, 1991

Medverkande: Deborah Stern, Rachel Latt, Tony Cicchetti m.flNudist Colony of the Dead låter ju som värsta lågbudgetfilmen, och det är precis vad det är. Gjord för 25000 dollar är den faktiskt bättre än vad både titeln och filmskaparnas mål utlovar.


Handlingen: Ett gäng kristna vill stoppa ett nudistläger eftersom det är Satans sätt att hindra våra invånare att läsa bibeln och gå i kyrkan. Stället måste stängas innan det sprids som farsoterna tevespelen 1982 och färgade kondomer 1986. Nudisterna tycker att det är orättvist och inskränkt. Därför begår de såklart kollektivt självmord men de svär samtidigt att de inte kommer att vila i frid. När så kyrkan har bibelläger på platsen reser sig de döda, och inte riktigt så nakna, ur graven för att hämnas.

Filmen är rätt snyggt uppbyggd som en musikal och påminner mycket om Parker & Stones Cannibal the Musical även om vissa musikinslag här faktiskt är bättre. Zombierna är riktiga höjdare som kan både döda, sjunga och dansa! Och de är faktiskt mer strategiskt påklädda än sina levande nudistjag.


Sensmoralen i det hela är väl ungefär: låt folk göra som de vill om det gör dem glada. Ett slags inlägg mot de fördomar, inskränkthet och rädsla en del kyrkor lyckas sprida insprängt mellan ”roliga” skämt som att örfilas av hängbröst – säkert nåt Benny Hill skulle velat inkludera i sin repertoar.

Faktum är ändå att själva grundkritiken mot konservativa högerkrafter är bättre än vad filmmakarna själva verkar ha anat. De använder sig av stereotyper och dubbelmoraler på ett schysst sätt vilket gör denna zombiemusikal snäppet bättre än många andra lågbudgetprojekt.

Introlåten – en slags 80-talssynth – är helt fantastisk och sammanfattar hela filmens höga komiska standard (se den tillika fantastiska videon här):

There’s a place were evil dwells

Hope to make it guys and gals

And one thing that should be said

Are the residents are Dead


If you visit you will pay

And your butt will rot away

You may think that it seems crude

But the corpses are all rude


Nudist Colony of the Dead

Nudist Colony of the Dead

Better go till church instead

Than Nudist Colony of the Dead


Paying back and do you harm

You can lose a foot or arm

Keep away from open graves

That is what this nudists crave


They will kill you with a grin

While their docks are dangling

They will squeeze the life from you

In a pool of murky stew


Oooh

Nudist Colony of the Dead

Nudist Colony of the Dead

You’ll be likely to be torn to shread

At the Nudist Colony of the Dead


You’ll be shaking in your boots

By corpses in their birthday suits

The horror mounts, the terror grows

These monsters have no use for clothes


They are dead without a doubt

And their butts are sticking out

Kill ing people thru and frow

Decomposing as they go


You get murdered merrily

By dead folks without molesty

They kill and hurt and chop and maim

Exposing gonads with no shame


Nudist Colony of the Dead

Nudist Colony of the Dead

There’s one place we all dread

It’s the Nudist Colony of the Dead


Kan nån snälla fixa låten på mp3 åt mig?

Se också gärna inledningen på filmen här.

Kolla ett roligt nyhetsinslag om filmen här

Och på FOX

På återseende?

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se