Direktlänk till inlägg 30 juli 2007

Beyond Terror - The Films of Lucio Fulci

Av astarot - 30 juli 2007 19:47

Sedärja. Dags för en liten regissörsguide av den mörkare sorten.


Beyond Terror - The Films of Lucio Fulci

Skriven av: Stephen Thrower

Betyg: 5


Beyond Terror - The Films of Lucio Fulci är ett gediget hantverk om Lucio Fulci som går iegnom hela hans filmkarriär, från buskiskomedi till Zombieepos. Gissa vilka vi riktar in oss på här?


Det uttömmande zombiematerialet innehåller bland annat ingående synopsis, schyssta analyser, ofantligt trevliga jämförelser med andra zombiefilmer, både hans egna och andras, och framför allt ett gediget bildmaterial av den blodiga sorten. Fräsigast är kanske alla coola posters från hela världen i färgsprakande fyrfärg, som den här:Snyggaste postern?


Eller är det allra fräsigaste kanske ändå uppslaget som bild för bild uppvisar ögonpenetreringsscenen ur Zombie Flesh Eaters


Bara analysen av The Beyond gör boken till en liten guldklimp. Skärskådningen av kanske världens bästa zombiefilm täcker nämligen det mesta. Vad sägs till exempel om en lustig, men trovärdig, iakttagelse att filmen i mångt och mycket handlar om exkrementer. Eller, en mer tveksam analys, att hjältens (David Warbeck) oförmåga att räkna ut var han ska skjuta zombierna handlar om en lek med den traditionella machokaraktären. Eller hur begränsade karaktärerna är av den förvirrade och bristfälliga geografiska logiken. Låter rätt fräsigt vad?


Köp den eller möt samma öde som i...... The Beyond.På återuppvaknande!

astarot 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se