Alla inlägg under juli 2007

Av astarot - 19 juli 2007 10:23

Javisst såg dvd-omslaget ganska trist ut. Då kan ni tänka er vad ett tonårshjärta tyckte om det här omslaget - ganska mycket snyggare vad? Lagom fräscht för att det skulle se sådär farligt ut. Jag kom på att det var oförskämt av mig att beröva er från videoomslagets tjusning.


När filmen kom fanns ju inte Internet tillgängligt för allmänheten och det gjorde att det tog sin lilla tid mellan Fangorias rapportering (Eller om det var Gorezone eller nån annan blaska minns jag inte) tills den hamnade hemma i videospelaren. Jag kommer faktiskt inte ens ihåg om jag köpte den på original eller bytte till mig den på en illegal tredjehandkopia (som sagt - det här var innan Internet :)


Ja, jag erkänner. Eftersom det var så ohyggligt dyrt och ganska svårt att köpa original i Sverige (framförallt oklippta) blev den en hel del handel med kopior. Dawn of the Dead såg jag på en omåttligt risig kopia men tyckte att det var ofantligt bra ändå såklart. Motorsågsmassakern 2 - helt oklippt!! - var en av de filmerna med sämst kvalitet jag nånsin sett. Det medförde att jag upplevde filmen som oerhört läskig och nästan autentisk (som en slags Blair Witch-effekt). Därför var filmen i mina ögon en veritabel mardröm tills jag såg den med bra kvalitet och upptäckte att den mest bara är rolig. Där ser man vad lite svåråtkomlighet, förväntningar och risighet kan tillföra en film...


Nåja. Apropå Zombie Nosh så ,även om den är dålig, har den faktiskt en del rätt hyfsade gorescener. Så nu vet ni det. 


på återkommande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 18 juli 2007 13:16

FleshEater

Regi: Bill Hinzman, 1988

Medverkande: Bill himself, Leslie Ann Wick, James J. Rutan m.flNär jag var liten, eller yngre om man ska vara noga, och befann mig i värsta skräckfilmsträsket kom det en film som hette Zombie Nosh, vilket jag tyckte var ungefär det coolaste namnet jag hört på en film. Antagligen beror det på att jag inte visste vad det betydde men tyckte att det lät läskigt. Nu vet jag att "Nosh" inte betyder något värre än ett snacks, eller liten munsbit. Dessutom heter filmjäveln FleshEater i original när allt kommer till kritan.


Jag blev mängder besviken på filmen när den kom och är ännu mer besviken idag när jag ser Shriek Shows utgåva. Filmen är slarvig, ful och dåligt agerad - minst sagt. Handlar om ett gäng ungdomar som åker rakt in i skogen för litte lattjo-lajban samtidigt som en bonde hittar en gammal kista med ett pentagram och inskriptionen "This evil which will take flesh and blood from thee and turn ye into evil". Själklart trotsar bonden alla rostiga lås och undergångstjafs och öppnar kistan. Dra mig baklänges!! Däri ligger zombien från Night of the Living Dead, Bill Hinzman, och väntar på att smaska i sig lite människokött.


Lite slafsande, huggande och tuttafsande senare slutar man snart bry sig om nånting och önskar att man istället fick gå och läsa sagor för barnen.


Filmen är alltså gjord av Bill Hinzman som var den zombie som dödade Barbaras brorsa Johnny i inledningen av NOTLD och jag önskar innerligen att han hade slutat med sin zombiekarriär där och då. Både det här och den ofantligt risiga 30-årsjubileumsutgåvan av NOTLD gör att man önskar att de döda inte kan återvända alls.


Men det kan de ju....

På återseende

astarot


ANNONS
Av astarot - 17 juli 2007 10:16

Så var det dags igen då. Som ni alla vet vid det här laget är jag en veritabel sucker för enkla små zombiespel som man inte alls behöver betala någonting för. Främst beror det väl på att jag blivit gammal och inte har hjärna, tid eller koordination nog för att spela alla nya extremsvåra, extremlånga spel. Eller så beror det helt enkelt på att jag är avundsjuk på alla som har möjlighet att spela Dead Rising.


Nåjo. spelet för idag är i alla fall Zombie Storm som är så enkelt någonting egentligen kan bli. Spelet påminner om Zombie Rampage men här ska man också rädda civila (inte skjuta dem, som jag brukar lyckas med ibland) vilket till en början verkar enkelt men snart blir nästan omöjligt. Ett tips är att snabbt som attan inhandla ett hagelgevär! Och för att göra det - se till att plocka på dig pengar innan du dödar alla zombier på spelplanen.


Speciellt tre saker gör att jag blir förälskad i Zombie Storm och det är att de civila skricker av skräck när de ser zombies, att de vid kontakt själva blir zombies och att zombierna vaggar hotfullt även när spelet är på paus!


Kanske något att spela när du är tillbaka på jobbet efter semestern?


På återuppståndelse!

astarot 

Av astarot - 16 juli 2007 11:42

Varför inte en bokrecension när veckan börjar så vackert?


The Zombie Movie Encyclopedia

Skriven av: Peter DendleThe Zombie Movie Encyclopedia är ett verk som försöker täcka in alla zombiefilmer och försöket är faktiskt riktigt lyckat. Förutom att ta med alla möjliga zombiefilmer man kan komma på på rak arm finns också viktiga teveserieasnitt som South Parks ”Pink Eye” och Simpsons ”Dial 'Z' for Zombies”, riktigt smart eftersom det visar på zombiens givna plats i populärkulturen. Extra sympatiskt är också draget att bara ta med filmer som han själv har sett istället för att bara namndroppa en massa titlar. Den personliga touchen är viktig i dessa dagar eftersom enbart mängden titlar inte imponerar på den som skriver sökordet ”zombie” på IMBD. Däremot är jag lite mer skeptisk till att ta med filmer som till exempel Kaurismäkis Zombie and the Ghost Train som faktiskt inte alls har med zombies att göra. Och om vissa filmer som bara har ordet zombie med i titeln eller blott innehåller liknande varelser (The Fog t.ex.) får vara med, varför då inte ha med till exempel Argentos Suspiria eller King-filmatiseringen Sometimes They Come Back?

Boken är i vilket fall som helst väl underbyggd och sitter som en smäck då inledningen redogör för zombiefilmens utveckling och figurens olika betydelser. Ibland, som jämförelsen med vampyren (som jag kanske kommer att använda mig av någon gång framöver), är det så pass smart att åtminstone jag blir avundsjuk och får för mig att sista ordet är sagt vad det gäller zombies. Så är självklart inte fallet men visst imponerar herr Dendles kunskaper och referenser.

Det finns en del slarvfel (tro mig, de är oerhört lätta att göra, själv stavade jag i min bok fel på Guinea Pig sex gånger och skrev fel årtal på en bunt filmer av bara farten) som gör att man kan känna sig smartare än författaren – till exempel att Rabid skulle vara en film om sexgalningar som löper amok, när vi alla vet att det ju är Shivers. Rabid är mer en vampyrallegori.

Om zombiefilmer faller dig på läppen och du kan läsa, se då till att ta en kik på *trumvirvel* The Zombie Movie Encyclopedia!

På återuppvaknande

astarot


Av astarot - 15 juli 2007 15:22

Oj, shit bananas!!

Visst var det du Allamagoosalum som berättade om ett slags lajv-nöjespark i London baserad på filmen Alien? Jag åkte dit och stället var översvämmat, sen slog de igen. Så det missade jag.


Nu hittar jag däremot en annan nöjespark jag hoppas kunna besöka innan det lägger ner: Zombie World. Stället verkar ju hur fantastiskt som helst!


Bland annat finns, som bilden ovan visar, en zombie shooting range där man först blir tränad i den ädla vapenkonsten för att få så höga poäng som möjligt när man senare tar sig under City of the Living Dead. Där blir man medlem av en zombiejägargrupp som får ett nödrop någonstans inifrån en stad full av de levande döda. Tillsammans måste man ta sig dit för att besvara anropet. Man ska visst få resa genom övergivna tunnelbanor och kloaker befolkade av en massa zombies beväpnad med två magnumrevolvrar och nerver av stål (eller smör beroende på vem man är).


Jag vill åka dit!!! Vem bjuder mig??? Kanske du? Kanske du följer med? Tyvärr ligger det i New Jersey, USA.... liiite långt bort för att åka till en nöjespark kanske?


På retur

astarot

Av astarot - 14 juli 2007 20:31

Hejsan!

Stugvistelsen blev ett fiasko eftersom det regnade hela tiden. Hoppas följande filmrecension upplevs något mindre misslyckad.


Grindhouse: Planet Terror

Regi: Robert Rodriguez, 2007

Medverkande: Freddy Rodríguez, Rose McGowan, Bruce Willis m.flI en Texashåla sprids ett läskigt virus som går under namnet ”Projekt Terror” och förvandlar vanliga amerikaner till blodtörstiga galningar. Några som inte smittats finner stöd hos varandra och måste ta till med hårdhandskarna för att överleva mot såväl sjukliga vettvillingar som tokiga militärer.


Så var det alltså dags för en B-filmshyllning igen. Den här gången är det den eminenta zombiegenren som firas med mycket blod, överdrivna vapen och buskishumor. Jag gillar som bekant b-filmer, exploitation, skräckfilmer och ”dåliga” actionfilmer. Ändå är det någonting som stör mig med Tarantinos och Rodriguez Grindhouse-projekt och med Planet Terror är det mer eller mindre uppenbart att regissören vill att vi ska skratta åt istället för med filmen.


Buskissekvenserna med putslustiga små skämt som i vissa fall påminner om Åsa-Nisse drar också ner helhetsintrycket. Själv tar jag genren på större allvar än så och sitter inte gärna och skrattar åt ”dåliga” effekter eller ”knasiga” idéer. Men så kanske jag är mer än lovligt tråkig också? Men jag ryser av tanken att Rodriguez sitter och skrattar åt sina egna skämt (testiklar i en burk, tokig huvudsprängning etc.) som en gymnasiekille av den dryga sorten.


Däremot finns det tillräckligt med snygg zombieaction, fräna kommentarer och läcker intrig med militära konspirationer för att ändå hålla humöret uppe. Vi kan väl alla komma överens om att en trea inte är ett dåligt betyg.


Zombierna som knatar omkring i filmen är som blodfyllda påsar som bokstavligen sprängs så fort de träffas av en kula. Det är överdrivet på ett splattervis som inte var vanligt på det 70-tal filmen vill härma. Zombierna påminner annars mest om de snabba, ursinniga varelserna i 28 dagar senare och existerar i filmen av endast fyra anledningar:

1. Rodriguez tycker att zombies är fräna.

2. De passar Grindhousetemat eftersom de är lite sådär lagom cheezy.

3. De är tacksamma specialeffekter.

4. De är ett hot så gott som något.


På återseende!

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se