Direktlänk till inlägg 28 september 2007

Wicked Little Things

Av astarot - 28 september 2007 16:18

Under förproduktion hette den här filmen Zombie och skulle regisseras av Tobe ”Motorsågsmassakern” Hooper. Nu heter den:


Wicked Little Things

Regi: J. S Cardone, 2006

Medverkande: Ben Cross, Lori Heuring, Scout Taylor-Compton m.fl

Betyg: 2, knappt


 

Handlingen är som hämtad från The Beyond eller varför inte svenska spökhusklassikern Besökarna. Mamma med två barn flyttar in i ärvt hus mitt ute i skogen. Bland ortsborna skvallras det om zombiebarn som knatar omkring i mörkret och en galen gammal gubbe smetar blod på dörrarna.


Det låter nästan bra när jag skriver handlingen sådär, men jag försäkrar, det är det inte. Det här är nämligen ett klassiskt fall av vi-kan-inte-bestämma-oss-sjukan. Istället för att köra stenhårt på zombiebarn (som ju omslaget utlovar) hamnar vi betydligt närmare spöken – oavsett om de har köttslig form eller käkar kött på fritiden.


De otäcka barnens mest framträdande drag är nämligen: De är bara ute på natten, de hämnas en gammal oförrätt, de uppvisar viss logik och känslomässig respons, de käkar kött, har familjeband. Det hela påminner mer om någonting man blivit inspirerad av när man sett The Grudge och när man har läst om ghouls, som ju är likätare.


I övrigt har filmens faktiskt snyggt foto och några bra scener. Det som drar ner alltihop rejält är skådespeleriet (Ben Cross har aldrig vart sämre t.ex.) och de überuselt sminkade barnen från Frostmofjället. Jag stör mig ordentligt på de där odödingarna som springer omkring som lekande snorungar. Långt ifrån stapplande smålik alltså.


Gillar du, som jag, onda barn på film se istället saker som Village of the Damned (originalet!), Omen, Ils eller t.o.m Children of the Corn. Det verkar som att nån annan får göra den ultimata barnzombierullen där allt är som i början av nyinspelningen av Dawn of the Dead. Annars gör jag det!


Filmen ingår i en slags serie som utlovar filmer ingen annan vågar visa. Undrar om den där ”ingen annan” är min mormor?



På återseende!


astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

28 september 2007 22:34

FAan också.. jag som såg fram emot en riktig dräpar revansch ifrån gamle Tobe Hooper.. å andra sidan så verkar han bytt namn till "J. S Cardone", så jag blev kanske inte så besviken när allt kommer omkring.
Hur som helst så lyckades du med din recension få mig att tappa lusten för att se den här filmen, men!
Jag blev desto mer sugen på att se den "ultimata barnzombierullen" som ska göra... Jag sponsrar lätt med en tjuga eller 2 till produktionen! :)

Tack för en fantastisk blogg!

http://www.germann.se

 
Ingen bild

Gustav

28 september 2007 22:37

dyslexihaveri... det ska stå:
den "ultimata barnzombierullen" som "du" ska göra.

 
Fredrik

Fredrik

29 september 2007 21:49

Misstänkte att den va kass, snyggt omslag är en dead-give-away ;)
Jag får fan gåshud bara jag tänker på barnzombien i början på nya DOD, det KAN bara inte vara så svårt att få till den ultimata barnzombiefilmen, du har 2 tjugor av mig oxå!!

http://zombies.blogg.se

 
Ingen bild

astarot

29 september 2007 22:37

redan uppe i 80 spänn alltså. Här börjar vi snacka högbudgetfilm (i ca. 1 tusendel i allafall). Tack för ert stöd i kommande zombie baby productions ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se