Alla inlägg under oktober 2007

Av astarot - 11 oktober 2007 06:59

Är väl ungefär det fränaste jag vart i hela mitt liv. Jag blev det igår på mitt nya zombieprojekt Facebook. Och det ska vi alla tacka allamagoosalum för.


Okej, för er som inte är zombie på facebook så går det till såhär.

* du öppnar ett konto

* inom några timmar kommer garanterat någon av de kompisar du stöter på att bita dig med sin zombie.

* du accepterar, såklart - du är väl inte taskig? - och kompisen får 25 poäng till sin zombie eftersom du nu ingår i dennes zombiearmé.

* du infekterar någon, DU får 25 poäng (och den som infekterade dig får 10)

* du kan börja fajtas med andra zombies, eller varulvar, vampyrer och slayers där du också tjänar poäng.

* du stiger i graderna


Enkelt och härligt :-)


På omlevande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 10 oktober 2007 10:57

Hells Bells!

Som gammal biografföreståndare med sex år av Blodröd Filmfestival i skjortärmarna är det inte utan att det börjar klia i fingrarna när jag ser den här lilla tillställningen. 12 timmar zombiefilm borde ju vara alla förunnat - speciellt när det är så bra filmer.


När jag (om jag) startar eget inom en ganska snar framtid kanske ett av arrangemangen kommer att bli någonting liknande i Umeå igen. Vad sägs om det? Ska vi kalla det ett löfte?


Jag kan slänga ut en fråga apropå det. Poängen med Blodröd var att visa "riktig" film- alltså med filmprojektor, 35 eller 16mm - vilket innebar att en del kopior (Omen och Blood and Black Lace till exempel) var ganska risiga. I denna tid och era är det väl ganska ute när folk är bortskämda med dvd och hemmabio. Eller tror ni att folk uppskattar en rosa kopia av Bay of Blood bara för att det är celluloid? Tyck till!


på återupplevelse!

astarot


ps. en liten rolig grej med Zombie Marathon-affischen  är att i ingen av filmerna som visas äts det hjärnor överhuvudtaget :-) Kanske är det publiken som "Want brains" så där hjärna?

ANNONS
Av astarot - 9 oktober 2007 10:24

Okej, bara för att jag aldrig insåg storheten med den här sången (antagligen för att jag är för insnöad på svensk tidig punk som Traste & Superstararna eller Slobobans undergång) behöver jag ju inte undlåta ett inlägg på zombiebloggen. Eller hur? Insnöad kan man ju vara, men inte inskränkt...


Således, här följer texten till sången som handlar om konflikten i Nordirland. Textens zombie är våldsverkaren, soldaten, som mördar små barn i en meningslös strid. Rätt schysst text faktiskt som inte bara fångar meningslösheten utan också den där ständigt underliggande poängen med zombien: vi är dem. Just ja, texten:


Another head hangs lowly,
Child is slowly taken.
And the violence caused such silence,
Who are we mistaken?

But you see, it's not me, it's not my family.
In your head, in your head they are fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are crying...

In your head, in your head,
Zombie, zombie, zombie,
Hey, hey, hey. What's in your head,
In your head,
Zombie, zombie, zombie?
Hey, hey, hey, hey, oh, dou, dou, dou, dou, dou...

Another mother's breakin',
Heart is taking over.
When the vi'lence causes silence,
We must be mistaken.

It's the same old theme since nineteen-sixteen.
In your head, in your head they're still fighting,
With their tanks and their bombs,
And their bombs and their guns.
In your head, in your head, they are dying...

In your head, in your head,
Zombie, zombie, zombie,
Hey, hey, hey. What's in your head,
In your head,
Zombie, zombie, zombie?
Hey, hey, hey, hey, oh, oh, oh,
Oh, oh, oh, oh, hey, oh, ya, ya-a...


När vi ändå håller på kan ni ju kolla videon tills jag återuppstår nästa gång:

Av astarot - 6 oktober 2007 08:38

Okej, det blev lite långt. Ibland stannar inte fingrarna trots att hjärnan gjort det för längesen...


The Walking Dead Book One

Skriven av: Robert Kirkman

Illustrerad av: Tony Moore, Charlie Adlard, Cliff Rathburn

Betyg: 3


Skaparen av Walking Dead, Rober Kirkman, har precis som jag alltid blivit besviken när en zombiefilm tar slut. Det är lätt att förstå varför. Genren öppnar ju för en önskan att alltid veta mer, vilka som överlevt, hur länge zombierna kan leva sina odöda liv, om mänskligheten,civilisationen någonsin kan återuppbyggas, vilken civilisation som följer och så vidare. Zombiefilmerna slutar ju nästan alltid mitt i handlingen – ja förutom The Beyond som har ett av zombiefilmhistoriens mest geniala slut, med ett slut som liksom aldrig tar slut.


I vilket fall som helst – Kirkman var less på att saker tog slut och beslutade sig för att göra en serie som, just det, ”aldrig” ska ta slut. Ett mastodont- och riskprojekt som sannerligen inte går av för de där berömda hackorna. I de första numren som ingår i den här tjusiga samlingen vaknar snuten Rick till sans på sjukhuset ungefär på samma sätt som i 28 dagar senare för att upptäcka att världen övertagits av zombies. Hela hans familj är borta men han misstänker att hans fru Lori och sonen  Carl tagit sig till Atlanta. Med värsta turen hittar han dem där tillsammans med bästa vännen som har ögonen fastnitade på Lori och ett fåtal andra överlevare. Tillsammans i en trång husbil försöker de överleva och Rick blir snart deras ledare.


Det är alltså upptakten på den här förhoppningsvis fortlevande historien om några människors kamp tillbaka till livet omgiven av de döda. Hela första boken, som samlar The Walking Dead nummer 1-12 är en sparsmakad berättelse där bild ofta talar mer än ord. På det sättet utnyttjar skaparna mediet ganska bra men jag tycker att den lider lite av sin långsamhet. Däremot finns några underbara scener, som när Rick och Glenn kommer på att de kan vistas bland zombies bara de luktar som dem; eller när de kommer till en bonde som samlar alla odöda i en lada för att de kanske ska kunna bli botade (alltså börja leva som de gjorde innan de återlevde).


Karaktärerna är något stereotypa, eller åtminstonde lite väl uträknade (som castingen till en dokusåpa ungefär), men ändå stilfullt utmejslade vilket gör att man kan känna sig bekväm med deras handlingar och uttryck. Jag hade dock, på dokusåpamanér när vi ändå är inne på liknelsen, önskat tydligare gruppdynamik där karaktärernas olikheter och svagheter hade fått fatjas mer om utrymmet. Till exempel nämns det bara en enda gång hur otroligt könsstereotypt det blir så fort det handlar om överlvnad – karlar hämtar mat och skjuter medan kvinnor lagar den och tvättar kläder. 100 år av jämställshetarbete är som bortblåst. Mer av liknande iakttagelser tack!


För den som inte kan få nog av hur några få överlevare försöker organisera sina liv i brinnande zombieepedemi är The Walking Dead i stora drag det enda som finns att tillgå. Betyget tre kan därmed tyckas lite lågt vilket dels beror på förväntningar men också på att det förhoppningsvis kan bli betydligt bättre längre fram. Mycket är, som Kirkman själv påpekar, isnpirerat av George Romero, vilket inte minst märks när den andra boken inleds... mer om det senare. De här hardcoverutgåvorna är dessutom riktigt, riktigt snygga!


På återupplevelse!

astarot

Av astarot - 4 oktober 2007 14:39

Här sitter jag i godan ro och bloggar på zombiebloggen. Det där med Facebook verkar helt onödigt eftersom jag ändå har er mina käraste vänner.


Sen får jag höra att man kan ha sin alldeles egna zombie, sin egna zombiearmé och sina egna zombieslagsmål på det däringa Facebook. Saken avgjord, från och med nu finns Jonas Danielsson på Facebook med det enda målet att leka med min zombie, som för närvarande är en s.k zombie leftenant som ni ser ovanför. Två dagar har gått och jag har förlorat ungefär lika mycket som jag vunnit. Har bara lyckats infektera en endaste än så länge, taskiga kompisar har man som inte inser vidden av mina bett.


Nåjo, sådana här lekar kan man fastna i lääääänge och med bara fyra möjliga attacker per dag blir livet tråkigt däremellan.


Men nu har jag bestämt mig. Jag ska leta upp er och bita er (men antagligen är ni väl redan zombies?).


på återseende

astarot

Av astarot - 1 oktober 2007 09:42

kortfilmer är ju också filmer, fast kortare


Zombie Psycho Sthlm

Regi: Micke Engström

Medverkande: Klas Björkman, Mirja Modén, Valerio Amico & berättad av Thorsten Flinck

Betyg: 3


Det hela inleds stenhårt med ett citat av Usama Bin Ladin. "Permission to fight is given to those who are fought against, because they have been wronged". (Undras om detta idag räknas som en terroristhandling - isåfall kanske både jag och Micke hamnar i SÄPOs register redan medan jag skriver det här).


Hon går in på en kyrkogård och bakom ett träd sitter en zombie och räknar i sin lilla anteckningsbok. Hon flyr till en övergiven bangård där en zombiejägare plötsligt dyker upp. En kamp mellan zombien och jägaren tar sin början.


Den stora zombiefrågan i filmen är hur man egentligen tar livet av den där superåterlevaren - inte ens ett skott i huvudet tar hand om saken. Annars ser det mest ut som en slags övningsfilm i att göra slagsmålsscener på film. Slagsmålet med medföljande specialeffekter är helt okej, även om vissa animeringar är lite väl VIC64 - men så är det ju med lågbudget.


Det finns i filmen en socialkritik vi är vana från genren där de som bara lyder order och rättar in sig i ledet jämställs med zombien. Det visar sig gälla båda läger - "fiende" eller "hjälte" - eftersom även de självpåtagna hjältarnas motstånd/kamp kan gå till överdrift (för visst är det en amerikansk flagga som skymtar där bakom rullstolen?). Det höjer filmens filmakrobatiska övningar och gör den till en liten vän i kortfilmsdjungeln.


Filmen finns att köpa på det eminenta dvdsläppet Swedish Horror som du kan köpa till exempel hos SubDVD. Då får du också den flera gånger om kultförklarade Resurrection of Michael Myers part II. Men du kan redan här nedanför se trailern.


På återseende

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se