Direktlänk till inlägg 12 december 2007

Touch the Dead

Av astarot - 12 december 2007 09:54

Vem kunde ana att Nintendo DS skulle bli en sån zombiemaskin?Touch the Dead

Secret Stash Games

Betyg: 3


Fyndigt är väl bara förordet när man läser reklamtexten till Touch the Dead: vissa spel vill träna din hjärna. Vi vill bara äta den.


När man tänker efter är det också en bra beskrivning på spelupplägget. Touch the Dead har nämligen inget mer med hjärna att göra än så eftersom det enda inslaget är att döda zombies (eller bli uppäten av dem). Just det höjer också betyget ett snäpp eftersom det innebär att man kan spela 10 minuter och ändå känna att man gör framsteg. I min värld är det ett stort plus för ett spel. Man behöver inte ens styra sin karaktär som istället styrs automatiskt. Sedan kan man sitta där med sin styluspenna och skjuta zombies i magen, huvudet, armarna eller huvudet såklart. Faktum är att man ska samla på dessa kroppsdelar för att kunna inkassera lite extraliv. Makabert? Ja, kanske.


Upplägget med den tryckkänsliga skärmen fungerar riktigt bra och gör spelet till mer än endast en House of the Dead-stöld. Förvånande egentligen att man så snabbt accepterar pickandet med pennan som att man siktar och skjuter. Men det ger faktiskt spelet känsla. Sedan tycker väl jag att det är lite för svårt, men så ska det kanske vara när man inte har några pussel att lösa överhuvudtaget? Jag har bara kommit till första bossen och måste spela om från början så jag har fler liv när jag kommer fram… Det finns också en del läckra idéer som håller humöret uppe, eller vad sägs till exempel om zombies som prickkastar sina huvuden på en? Lite Zombi 3 – feeeling skadar väl aldrig, eller? Bra ljud är det också med autentiska (?) zombiestön och nån slags dödsmetall på menyn ”Dead and furious”, sjunger de så fint.


Så vill jag avslutningsvis bara ställa en enkel fråga, varför är det läskigare med tjocka zombies än smala? Är det för att storleken skrämmer eller för att man blivit matad med modeindustrins anorektiker för länge så att tjock = äcklig? Hoppas inte ni röstar på det sista utan kommer med en schysst förklaring vi alla kan skriva under på. Kolla på en liten trailer på spelet här nedanför medan du funderar vettja.


På retur

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se