Direktlänk till inlägg 23 december 2007

The Last Christmas

Av astarot - 23 december 2007 21:07

Från och med nu säger jag God Jul och tar lite datorledigt en stund, men jag lovar att komma tillbaka och flaggar redan nu lite vagt för ett kommande nytillskott till zombiegemenskapen på nätet. Men mer om det när det verkligen händer först kollar vi vad tomten håller på med.


The Last Christmas

Av: Gerry Duggan & Brian Posehn, 2006

Betyg: 3


Zombieapokalypsen är ett faktum. Runtom i världen gömmer sig folk för muterade, köttätande zombies och gäng av plundrare. Plundrare besöker också Nordpolen och avrättar tomtemor. Jultomten blir förtvivlad, super ner sig rejält och vill bara ta livet av sig, men förgäves. För trots att åren går finns det en snäll pojke kvar som tror på honom och således kan mannen, tomten, myten inte dö. Så formas en illasinnad plan i tomtens berusade hjärna. Pojken ska få sitt livs julklapp: besök av tomten beväpnad med en mördarmotorsåg. Men kan verkligen fryntlige pappa jul vara så elak?


Last Christmas befinner sig i nåt slags mellanrike där relativt trista musikaler som Cannibal the Musical och Nudist Colony of the Dead utgör motpoler till geniala sådana som Nightmare Before Christmas och Little Shop of Horrors. Visst, nu är Last Christmas ingen film men utgör ändå den felande länken dem emellan. Seriealbumet lider nämligen av en oförmåga till sovring som gör att en del buskisinslag smyger sig in bland en ganska fyndig historia om tomten som mytologisk figur. Att tro på tomten är lika med att han finns. Såna grepp gillar man ju, och återfinns till exempel också i årets julkalender.


Att slänga in en sådan gigantisk allmän figur som Jultomten har flera fördelar, till exempel att minsta hjälteaktion eller tillfyllnad får extrakomiska och absurda dimensioner. Men det gör också att man får känna tomten bakom masken – hur han tänker och hur han arbetar. Det ger det hela en slags Hänt-Extra-feeling när man får hälsa på hemma hos kändisen. Att de lyckas göra det i zombiesammanhanget är faktiskt ganska strålande eftersom man lätt kan tänka att själva figuren försvinner bakom en superhjältefasad. Speciellt med handeldvapen, bitterhet, sprit och cigarrer som rekvisita. Så blir inte fallet.


The Last Christmas är inget mästerverk men torde ändå vara en av de bättre julsagorna för oss tonåringar på väg mot medelåldern. Kan kanske utses till nästa års julklapp redan nu?


På återvändande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

23 december 2007 23:41

Jo men god jul på dig med.. ser fram emot att se vad nästa år har att erbjuda i zombieväg.
Jag har de senaste åren tagit för vana att skicka suspecta julkort till några få utvalda.. i år blev det inte så utan endast en light-version i form av detta…
http://www.germann.se/xmas.jpg

http://www.germann.se

 
Ingen bild

astarot

24 december 2007 10:24

snygg julgran :-)

god xmatz

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se