Direktlänk till inlägg 8 januari 2008

Masters of Horror: Homecoming

Av astarot - 8 januari 2008 10:25

Den däringa teveserien Masters of horror är väl lite skakig. Här en episod jag tycker var riktigt underhållande:


Homecoming

Regi: Joe Dante, 2005

Medverkande: Thea Gill, Jon Tenney, Dexter Bell m.fl

Betyg: 4


President Bush skickar iväg amerikas söner (och döttrar, men de syns inte i filmen) för att dö i Irak. Kanske hade det varit nobelt om syftet var att säkra demokrati eller förhindra utvecklandet av biologiska massförstörelsevapen. Nu var ju det syftet ren och förbannad dikt. När en av presidentens talesmän bullshittar sig ur en situation i direktsändning häver han ur sig att om de stupade soldaterna bara kom hem skulle de stödja den sittande presidenten. Som i alla sagor ska man vara ytterst försiktig med vad man önskar. Soldaterna återuppstår nämligen och har bara ett mål i sikte – rösta bort George Walker Bush.


Homecoming är en riktigt underhållande politisk satir som framhäver republikanernas kärna av förakt för pöbeln. Zombien fungerar här utmärkt i sin ganska traditionella roll som gestaltning av arbetarklassen, den gråa massan, speciellt i kontrast till den republikanska huvudkaraktären som njuter av att peppra regimkritiska återlevare. Homecoming är också mer bitsk än så när man mot slutet beslutar sig för att låta odödingarna rösta men fifflar med resultatet.


Dante uppvisar en barnslig förtjusning i möjligheten att dissa president Bush och även om det ibland är lite väl enkla poänger ska man komma ihåg hur infekterat läget var (och är) i USA efter 9/11. Filmer (till exempel Spider-Man) redigerades om eller fick framskjutna premiärer och få var nådiga mot de som vågade trotsa. Dantes Homecoming är därför, som första fiktionsfilm om läget i landet under Irakkriget, inte bara underhållande utan en veritabel spark rakt uppåt. Sånt gillar vi ju, eller hur?


På återresande

astarot

 
ANNONS
 
Fläskätaren

Fläskätaren

11 januari 2008 21:24

Jo, den kändes verkligen brännhet när den ursprungligen sändes i USA. En väldigt träffsäker parodi på Ann Coulter, förresten!

http://botld.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se