Direktlänk till inlägg 14 januari 2008

Flight of the Living Dead (2007)

Av astarot - 14 januari 2008 14:28

Snakes on a Plane var en av fjolårets sämsta filmer enligt min b-filmsbok. Den var för medveten om sig själv och slängde därmed in för mycket T&A, som det brukar heta, bara för att det "ska" vara där. Det misstaget gör man inte i


Flight of the Living Dead

Regi: Scott Thomas, 2007

Medverkande: David Chisum, Kristen Kerr, Kevin J. O´Connor m.fl

Betyg:3


Några skumma doktorer konspirerar och bråkar i mellangångarna på ett plan. Det handlar om nåt biologisk experiment, någonting om död och någonting och återuppståndelse. Det visar sig att experimentet finns med i planets lastutrymme i en behållare från Return of the Living Dead typ, bevakat av skjutglad väktare. Som att det skulle hjälpa! Allting går snett, såklart, och på planet utspelas ett krig mellan de levande och de odöda.


Flight of the Living Dead, eller Plane Dead som nästan är en bättre titel, är en b-film som nästan känns som en a-film. Upplägget och utförandet är nämligen ganska övertygande, även om det inte är riktigt bra. Ska vi vara ärliga är ju inte precis alla a-filmer bra heller.


Det är inte så mycket bevänt med originaliteten i Flight of the Living Dead men filmen lyckas ändå rida på hederlig skräck a la trånga utrymmen. Filmen andas ganska mycket Demons, eftersom zombierna är rätt så snabba och kvicka i tanken. I alla fall innan vi närmar oss upplösningen då de snabbt blir både långsammare och trögare för att någon överhuvudtaget ska kunna överleva filmen.


Det finns en del schyssta inslag som ändå höjer zombiefilmsupplevelsen. För hur många har tänkt på vad som händer om någon som tappat löständerna blir zombie? ”Hon försöker gomma ihjäl mig” blir således filmens roligaste replik....


Flight of the Living Dead är bra mycket bättre än Snakes on a Plane tack vare att filmen ändå tar sig lite mer på allvar och försöker leverera någonting annat än enbart klyschor och tuttskämt. Annars är det exakt samma film, fast med zombies. Kul också att återanvända Dale Midkiff från en annan zombierelaterad film: Jurtjyrkogården.


På återupplevelse

astarot

 
ANNONS
 
Fläskätaren

Fläskätaren

14 januari 2008 16:28

Eventuella likheter med Snakes on a Train är för övrigt enbart ett sammanträffande. (Outbrake on a Plane, som är filmens undertitel, producerades före ormfilmen. Den senare har jag dock inte sett, så jag har faktiskt ingen aning om vad likheterna ens består i.)

http://botld.blogspot.com

 
Ingen bild

astarot

14 januari 2008 19:18

Visst är det så.... Snakes kanske är en Flight-kopia helt enkelt...

 
Gustav

Gustav

15 januari 2008 08:43

Repliken ”Hon försöker gomma ihjäl mig” räddar lätt min otroligt innehållslösa arbetsdag... HAhahaha det är ju helt brilliant!

http://www.germann.se

 
Fläskätaren

Fläskätaren

19 januari 2008 15:51

Jo, det är en höjdarscen. Kommenterade den i min egen recension (klicka på användarnamnet) förresten.

http://botld.blogspot.com/2007/05/plane-dead-2007.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se