Direktlänk till inlägg 25 januari 2008

Vampires vs Zombies (2004)

Av astarot - 25 januari 2008 16:23

Kolla det här omslaget, "Kampen mellan de levande döda och de odöda har börjat!" Det låter väl ganska fräsigt? Men allt är inte blod som glimmar....


Vampires vs Zombies

Regi: Vincent D'Amato

Medverkande: Bonny Giroux, C.s Munro, Maritama Carson, Brinke Stevens m.fl

Betyg: 1 arbetshandske


Vampires vs Zombies är en verklig lågbudgetfilm utan vare sig en enda fräsch idé, nån enda snygg effekt eller fräsig action. Det hela är bara en utdragen historia om en värld som drabbats av ett mystiskt zombievirus samtidigt som vampyrer smyger omkring. Vampyrbruden Carmilla lyckas nästla sig in bland överlevande far och dotter som föga anar att om de bara dödar Carmilla blir allt som vanligt igen. Lägg därtil den galne Generalen som också är ute efter Carmilla och gillar att slå folk hårt med knytnäven (se filmens hetaste slaggis nedan) så har ni en film ingen skulle behöva se.


Historien ”baseras” på Sheridan Le Fanus historia med samma namn och just namnet är i stort sett det enda gemensamt mellan de båda berättelserna. Ja, förutom en del lesbiska inslag då. Filmmakarna har försökt hitta på ett berättande som skulle göra dravlet spännande genom att infoga tanken på att den överlevande dottern egentligen bara är sinnessjuk och sitter inspärrad på ett mentalsjukhus (något som fungerar skrämmande bra i Buffy). Men dramaturgiskt stämmer det mesta inte alls och hoppen mellan olika scener gör att man snabbt förlorar intresset, om man någonsin funnit det.


Vad zombierna har i historien att göra vet man inte riktigt och hur det skulle vara något ”vs” mellan vampyrer och återlevare har jag ingen aning om. Kanske har det med det slabbiga slutet att göra, men jag orkar inte gissa. Har dessutom för mig att jag läste tidningen eller pratade i telefonen medan filmen fick sin ”spännande” upplösning...Vampires vs Zombies är nämligen alldeles för tråkig att se på för att inte göra annat samtidigt.


Filmen är alltså inte läskig en sekund men en enda rolig grej, förutom skådespeleriet och den usla regin, går dock att uppbringa i Vampires vs Zombies. Alla zombier som släntrar omkring på vägarna med lera i ansiktet har splitternya arbetshandskar. Om jag får gissa beror det på att D'Amato ville göra zombierna till arbetarklass – typ upp till kamp mot överklassvampyrerna....eller nä, de orkade helt enkelt inte ha lera på händerna också. Bättre med handskar...


På återseende

astarot. 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

25 januari 2008 18:11

Alltså jag vill inte framstå som en bessewisser eller nåt (har ju inte ens sett filmen), men jag måste nog lägga in ett veto gällande ditt antagande om arbetarklass och sånt...
Om, nu zombiesarna ska tillhöra någon grupp i samhällskedjan så bode det väl vara som "slackers"... dom har ju (enligt dig) Splitternya arbetshandskar.. Arbetare skitar ju ner sig... Eller är jag helt ute och cyklar?!

http://www.germann.se

 
Ingen bild

astarot

25 januari 2008 19:09

Tror inte jag fattar riktigt, eller så är det du. Jag menar ju att D'amato antagligen inte tänkt nåt alls - bara inte orkat sminka händerna...

 
Fläskätaren

Fläskätaren

25 januari 2008 19:22

Goddag, yxskaft?

http://botld.blogspot.com

 
Ingen bild

astarot

25 januari 2008 19:35

hej själv, huggkubbe?

 
Gustav

Gustav

25 januari 2008 19:44

Tänkte mest att slackers jobbar ju inte så värst mycket... därav att dom hade "nya" arbetshandskar och inte "gamla".. :D

http://www.germann.se

 
Ingen bild

astarot

25 januari 2008 19:54

Så, det är helt enkelt en social kommentar? Och jag som bara försökte vara ironisk... I vilket fall som helst: filmen SUGER!

 
Ingen bild

Gustav

25 januari 2008 20:16

HAhahahaha... jag förstod nästan att det var det du försökte säga! :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se