Alla inlägg under januari 2008

Av astarot - 15 januari 2008 16:46

Visst har ni alla sett den här tavlan, som är en slags symbol för uttrycket "bokstavligt talat".


Visste ni också att när man utlyste den där trailertävlingen för Tarantino & Rodriguez Grindhouseprojekt fick den stå för inspirationen till en av trailarna?  Jaså det gjorde du. I vilket fall som helst kan det väl vara kul att se den, så gör det nu, ett år senare, här på zombiebloggen. Den heter kort och gott Jesus Rises... så håll till godo med lite zombieslakt av bibliska proportioner :-)


ps, vet ni vem som gjort tavlan? Det skulle jag VÄLDIGT gärna vilja ha reda på.


på återupplevelse! 

ANNONS
Av astarot - 14 januari 2008 14:28

Snakes on a Plane var en av fjolårets sämsta filmer enligt min b-filmsbok. Den var för medveten om sig själv och slängde därmed in för mycket T&A, som det brukar heta, bara för att det "ska" vara där. Det misstaget gör man inte i


Flight of the Living Dead

Regi: Scott Thomas, 2007

Medverkande: David Chisum, Kristen Kerr, Kevin J. O´Connor m.fl

Betyg:3


Några skumma doktorer konspirerar och bråkar i mellangångarna på ett plan. Det handlar om nåt biologisk experiment, någonting om död och någonting och återuppståndelse. Det visar sig att experimentet finns med i planets lastutrymme i en behållare från Return of the Living Dead typ, bevakat av skjutglad väktare. Som att det skulle hjälpa! Allting går snett, såklart, och på planet utspelas ett krig mellan de levande och de odöda.


Flight of the Living Dead, eller Plane Dead som nästan är en bättre titel, är en b-film som nästan känns som en a-film. Upplägget och utförandet är nämligen ganska övertygande, även om det inte är riktigt bra. Ska vi vara ärliga är ju inte precis alla a-filmer bra heller.


Det är inte så mycket bevänt med originaliteten i Flight of the Living Dead men filmen lyckas ändå rida på hederlig skräck a la trånga utrymmen. Filmen andas ganska mycket Demons, eftersom zombierna är rätt så snabba och kvicka i tanken. I alla fall innan vi närmar oss upplösningen då de snabbt blir både långsammare och trögare för att någon överhuvudtaget ska kunna överleva filmen.


Det finns en del schyssta inslag som ändå höjer zombiefilmsupplevelsen. För hur många har tänkt på vad som händer om någon som tappat löständerna blir zombie? ”Hon försöker gomma ihjäl mig” blir således filmens roligaste replik....


Flight of the Living Dead är bra mycket bättre än Snakes on a Plane tack vare att filmen ändå tar sig lite mer på allvar och försöker leverera någonting annat än enbart klyschor och tuttskämt. Annars är det exakt samma film, fast med zombies. Kul också att återanvända Dale Midkiff från en annan zombierelaterad film: Jurtjyrkogården.


På återupplevelse

astarot

ANNONS
Av astarot - 10 januari 2008 14:25

Hejhopp!

Ett nytt år och alla seriösa tablioder eller magasin erbjuder den senaste mirakelkuren efter julfrosseriet. Gå ner 20 kilo på fem dagar, eller tvärtom. För en zombie är problemet inte så alarmerande. Men här i väst börjar zombiefetman breda ut sig.


Tur då att det kommer rekommendationer från Socialstyrelsen och Swedish Meats om vad och hur mycket en zombie egentligen bör trycka i sig per dag. Nu väntar vi bara på några seriösa träningstips också, men kanske är det minst 30 minuters stapplande per dag som gäller fortfarande?


I vilket fall som helst, välkommen till ett sundare 2008! (pyramiden tycks skapad av slevin1337 på www.digg.com, och det tackar vi för)

Av astarot - 8 januari 2008 10:25

Den däringa teveserien Masters of horror är väl lite skakig. Här en episod jag tycker var riktigt underhållande:


Homecoming

Regi: Joe Dante, 2005

Medverkande: Thea Gill, Jon Tenney, Dexter Bell m.fl

Betyg: 4


President Bush skickar iväg amerikas söner (och döttrar, men de syns inte i filmen) för att dö i Irak. Kanske hade det varit nobelt om syftet var att säkra demokrati eller förhindra utvecklandet av biologiska massförstörelsevapen. Nu var ju det syftet ren och förbannad dikt. När en av presidentens talesmän bullshittar sig ur en situation i direktsändning häver han ur sig att om de stupade soldaterna bara kom hem skulle de stödja den sittande presidenten. Som i alla sagor ska man vara ytterst försiktig med vad man önskar. Soldaterna återuppstår nämligen och har bara ett mål i sikte – rösta bort George Walker Bush.


Homecoming är en riktigt underhållande politisk satir som framhäver republikanernas kärna av förakt för pöbeln. Zombien fungerar här utmärkt i sin ganska traditionella roll som gestaltning av arbetarklassen, den gråa massan, speciellt i kontrast till den republikanska huvudkaraktären som njuter av att peppra regimkritiska återlevare. Homecoming är också mer bitsk än så när man mot slutet beslutar sig för att låta odödingarna rösta men fifflar med resultatet.


Dante uppvisar en barnslig förtjusning i möjligheten att dissa president Bush och även om det ibland är lite väl enkla poänger ska man komma ihåg hur infekterat läget var (och är) i USA efter 9/11. Filmer (till exempel Spider-Man) redigerades om eller fick framskjutna premiärer och få var nådiga mot de som vågade trotsa. Dantes Homecoming är därför, som första fiktionsfilm om läget i landet under Irakkriget, inte bara underhållande utan en veritabel spark rakt uppåt. Sånt gillar vi ju, eller hur?


På återresande

astarot

Av astarot - 7 januari 2008 10:54

Hej,hej!

Vi börjar väl det nya året med ett fin-fint spel av äkta pusselkaraktär för att fördriva de där tomma minuterna på jobbet. Det är tur att jag inte snubblade på det här spelet när jag skrev min avhandling - för då kanske den aldrig hade blivit klar. Zombie Balls är nämligen precis sådär lagom hjärndött för att man ska fastna ordentligt.


Upplägget är enkelt - tre-i-rad gör att bollarna försvinner, se bara till att placera in rätt färgboll på rätt plats. Extrahjälp hittar du i specialbollar som du sen kan använda när det krisar sig rejält.


Bara att ta dig hit och börja svinga bollar alltså. Välkommen till Januari 2008.

på retur!

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se