Direktlänk till inlägg 12 februari 2008

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Av astarot - 12 februari 2008 09:43

Pizzafilmer heter de hemma hos oss. En genre som passar bra en bakisdag med en pizza framför sig (fast sådana dagar har vi inte längre): Det är alltså hyfsat underhållande filmer som man kan se utan att lägga ned någon kraft på att hänga med, är lagom halvdåliga och framförallt inte sätter några som helst avtryck. Här är en film man inte minns efter att man knäppt av den (symptomatiskt för hela serien, so far):


Resident Evil: Apocalypse

Regi: Alexander Witt, 2004

Medverkande: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Thomas Kretschmann m.fl

Betyg: 2


Filmen börjar där den första slutar – eller egentligen ännu sämre – den börjar med själva slutet på ettan. Så har man sett ettan nyss känns det som en repris. Alice vaknar upp med en hel massa slangar på kroppen och, som vanligt, halvnaken. Uppe i Raccoon City har zombiesmittan spridit sig och hela staden är under hårt bevakad karaktän. En forskare som sysslat en hel del med T-viruset har tappat bort sin dotter. Genom en del rullstolsbundet och därmed genialt datoriserande lokaliserar han några överlevare och utlovar fri lejd ur staden i utbyte mot att de hittar dottern hanses. ”Såklart”, tycker Alice och några andra tuffingar (bland annat Jill från originalspelet – med lika livsfarligt lite kläder på kroppen. Inte vet jag hur det är med dig, men om minsta rispa skulle förvandla mig till zombie skulle jag klä på mig mer än en tajt topp och minikjol).


Andra delen i Resident Evil-sagan på film är ett hafsverk på manusstadiet men helt okej effektsmässigt. Det nya monstret Nemesis är nämligen inte datagjort utan en vanlig kille som klafsar omkring i en överdimensionerad kostym – HURRA!! Dessutom lyckas de slänga in en hel skola full med barnzombies, och det är faktiskt inte helt oävet. Rätt fräscht också när Milla hälsar på i en kyrka som om hon vore Lemmy i "KIlled by Death" (kolla den hemmagjorda trailern här nere, som fan är mycket bättre än filmen!).


Annars är det inte mycket bevänt med det här krafset, zombierna rör sig snabbare än tidigare och kvalar alltså inte alls in i ”gammzombiens riksförening”. Dessutom har de fotat zombierna i halvskum, hackig ultrarapid vilket gör att filmen ser ut som en videoinstallation av ett gäng högstadiekillar på 80-talet (fast det lät faktiskt betydligt koolare än vad det här är).


Upplägget är också den här gången på värsta Dallasnivån, utan egentligt slut och med onödiga cliffhangers för att försäkra publiken om ännu en uppföljare. Okej, jag ser väl den också då. För din skull.


På omlevande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se