Direktlänk till inlägg 26 februari 2008

CSI: NY - Boo

Av astarot - 26 februari 2008 09:33

Jadärserni. Det är otroligt vad zombien har klättrat på underhållningsindustrins stege de senaste åren. Från att ha varit ett undanskuffat 80-talsfenomen med maskar i ögonen poppar den upp i barnböcker och amerikanska glassiga teveserier som CSI: NY.


Avsnittet gick i går på svensk teve och heter visst Boo där de tar sig an dels Huset som Gud glömde met ett mord/självmord i Amityville och dels ett tvättäkta zombiemysterium mitt i en tvättäkta zombiewalk. Grejen är att de hittar ett lik som dog mitt i stan men visar sig egentligen ha dött för åtta timmar sen. Inte nog med det, vid graven hittar de en voodoo-docka som leder dem till en överjävligt frän voodoomästare.


Upplägget är ju inte annat än fantastiskt men utförandet är ganska så uselt. Jag vet inte vad det beror på men visst är alla spinoff-serier till original CSI rätt usla? Den där med David C förstår man ju varför men i CSI: NY är ju toppskådisen Gary Sinise med... Trots det uselt skådespeleri och inte så trovärdigt manus. Men visst var det ändå ett ganska gott försök, speciellt som zombien fulci-spränger sig ur jorden :-D


Zombien i det här avsnittet visar sig ha blivit injicerad med den moderna zombiedrogen tetrodotoxin som förlamar skelettmusklerna och visst kan göra en något skendöd (om man har en läkare som inte undersöker en). Giftet är faktiskt detsamma som i blåsfisken, vilket som bekant är en av de aktiva ingredienserna i voodoons zombiedrog.


Med Lasaros välsignelse!

astarot


ps. kolla bilden. Visst är det John Belushi där till vänster? Det kanske inte bara var ett zombiewalk ändå... 

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

26 februari 2008 09:55

VA, finns det barnböcker om zombies?!! :D

Jag håller med om att det var ett genialiskt drag att göra ett zombuie avsnitt men det hade (precis som du nämnde) kunnat göras med betydligt mer finess!

http://www.germann.se

 
Fredrik

Fredrik

26 februari 2008 10:15

Ja, det var inte superbra men kul och charmigt. Det va Joe Dante (Gremlins och The Howling) som regisserade det. Läskigt likt John på bilden, fast han borde vara längre gången i förruttnelsen, va?

http://swegore.wordpress.com

 
Ingen bild

astarot

26 februari 2008 11:43

Mäh! Jag hade helt missat att kolla vem som gjort det och att det var Dante hade jag aldrig anat, inte likt honom att vara så tam på genreskämt ;-)

apropå John... med hans alkohol- drogvanor KAN nog inte kroppen bli mer nedbruten än sådär...

 
ingels

ingels

27 februari 2008 12:09

Tjae, var väl sisådär (brukar inte kolla på CSI mycket)

Vad fasen hände med dödgrävarna, dog de.. Om jag vore polis hade jag nog hört med dem lite också (om inte annat så verkar ju den ena riktigt bra på historier)

http://blog.ingels.se

 
Ingen bild

astarot

27 februari 2008 14:18

Dödgrävarna dog inte :-) De hade ju skvallrat för polisen om sitt zombiemöte...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se