Alla inlägg under februari 2008

Av astarot - 13 februari 2008 16:11

Hoppsan!

Genom en pikant mix av infantila hjärnor och företagsamhet finns nu möjlighet att köpa ännu fler kewla t-tröjor!!!


Först ut är ett måste för varje älskare av Fulci (om man räknar bort COTLD) & Romero (om man exkluderar LOTD). Nämligen Old Zombie Hag Societys officiella t-tröja. Har du röstat för att den "äkta" zombien är långsam som en stillastående sommardag, hjärndöd som den där killen i skolan som mobbade alla som såg eller betedde sig aningen annorlunda och stönande som en sista suck? Ja då är det bara att klicka:


köp konserverad gröt 


Håller du med om det mesta, men tycker att OZHS eller "Gammzombiens riksförening" är för progressiva och nydanande? Du som hellre vill ha härliga voodoo-zombies på din bakgård klickar givetvis här:


köp mer! 

på uppvaknande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 12 februari 2008 09:43

Pizzafilmer heter de hemma hos oss. En genre som passar bra en bakisdag med en pizza framför sig (fast sådana dagar har vi inte längre): Det är alltså hyfsat underhållande filmer som man kan se utan att lägga ned någon kraft på att hänga med, är lagom halvdåliga och framförallt inte sätter några som helst avtryck. Här är en film man inte minns efter att man knäppt av den (symptomatiskt för hela serien, so far):


Resident Evil: Apocalypse

Regi: Alexander Witt, 2004

Medverkande: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Thomas Kretschmann m.fl

Betyg: 2


Filmen börjar där den första slutar – eller egentligen ännu sämre – den börjar med själva slutet på ettan. Så har man sett ettan nyss känns det som en repris. Alice vaknar upp med en hel massa slangar på kroppen och, som vanligt, halvnaken. Uppe i Raccoon City har zombiesmittan spridit sig och hela staden är under hårt bevakad karaktän. En forskare som sysslat en hel del med T-viruset har tappat bort sin dotter. Genom en del rullstolsbundet och därmed genialt datoriserande lokaliserar han några överlevare och utlovar fri lejd ur staden i utbyte mot att de hittar dottern hanses. ”Såklart”, tycker Alice och några andra tuffingar (bland annat Jill från originalspelet – med lika livsfarligt lite kläder på kroppen. Inte vet jag hur det är med dig, men om minsta rispa skulle förvandla mig till zombie skulle jag klä på mig mer än en tajt topp och minikjol).


Andra delen i Resident Evil-sagan på film är ett hafsverk på manusstadiet men helt okej effektsmässigt. Det nya monstret Nemesis är nämligen inte datagjort utan en vanlig kille som klafsar omkring i en överdimensionerad kostym – HURRA!! Dessutom lyckas de slänga in en hel skola full med barnzombies, och det är faktiskt inte helt oävet. Rätt fräscht också när Milla hälsar på i en kyrka som om hon vore Lemmy i "KIlled by Death" (kolla den hemmagjorda trailern här nere, som fan är mycket bättre än filmen!).


Annars är det inte mycket bevänt med det här krafset, zombierna rör sig snabbare än tidigare och kvalar alltså inte alls in i ”gammzombiens riksförening”. Dessutom har de fotat zombierna i halvskum, hackig ultrarapid vilket gör att filmen ser ut som en videoinstallation av ett gäng högstadiekillar på 80-talet (fast det lät faktiskt betydligt koolare än vad det här är).


Upplägget är också den här gången på värsta Dallasnivån, utan egentligt slut och med onödiga cliffhangers för att försäkra publiken om ännu en uppföljare. Okej, jag ser väl den också då. För din skull.


På omlevande!

astarot

ANNONS
Av astarot - 8 februari 2008 16:27

hej Allihopa!

En ny länk har presenterat sig nere till höger. Där kan man köpa en hyllningströja till skräckfilmsfestivalen Blodröd som gick sex år i Umeå. Helt apropå att det var fem år sedan festivalen gick i graven har ni nu möjlighet att inhandla och bära schyysta Blodröd-tröjor. Designade av vår egen Gustav, som bara fick en bok som betalning. Snällt vad?


Motivet är ett gäng zombier i natten som suktar efter just ditt kött! Finns i ett gäng färger och även härligt ekologiska så man kan göra lite gott samtidigt. Sånt gillar vi ju! Kolla in den här, rätt mycket hårdrock va?


på återlevande!

astarot


ps. För den som är intresserad lägger jag en länk här där gamla program finns till denna festival som hellre visade en ganska rosa Zombie Flesh Eaters, mörk Omen på 16mm än att falla till föga för trista DVD- eller Laserdiscvisningar: Gamla Bio Marx specialvisningar

Av astarot - 7 februari 2008 09:38

Sedärja!

Om du tar det här quizet What kind of zombie are you? så får du reda på vilken sorts zombie du skulle bli om du var en film. Kan du din zombiefilmshistoria kan du ganska lätt räkna ut vad du ska svara för att bli en specifik zombie. Hade jag till exempel valt "Tropical island" istället för "Mall" och "Voodoo" istället för "There was no more room in hell" hade jag med största sannolikhet blivit en maskäten Fulci-zombie... Vilket kanske hade varit fräsigare. Men som "Gammzombiens" fanbärare (se omröstningen till höger) är ju Romero-zombien en ära att bli :-)


Romero-zombiens huvuddrag: You are a Romero Zombie.You walk the earth because there is no more room in hell. You feed on living flesh - anything you can get your decaying hands on. You can be killed by damage to your rotting brain.


Berätta för mig, vem blev du? Kom igen, du kan väl inte hålla nåt sånt hemligt...

På återseende!

astarot

Av astarot - 5 februari 2008 16:24

Ja, jag vet att ni inte bryr er om min lilla zombie på Facebook. Men det gör jag och meddelar därför glatt att jag just har inhandlat en motorsåg som han kan ha när han anfaller andra zombier eller vampyrer eller så. Han är inte så smart (som Bub ungefär) så man får hoppas att han inte sågar sig i benet (som Leatherface ungefär).


Även om ni försöker vara koola, tillbakalutade Facebookhatare som hellre hänger på Zombie Friends (och vem gör inte det?) måste ni väl ändå erkänna att min zombie verkar ha det ganska bra. Tänk att få en motorsåg att fajtas med som Dennis Hopper, trots att det inte är ens födelsedag...


på återupplivande!

astarot

Av astarot - 4 februari 2008 12:45

Satanigatan vilket bra spel det här är.... men nu var det ju så att det här inte var spelet utan FILMEN


Resident Evil

Regi: Paul WS Anderson

Medverkande: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius m.fl

Betyg: 2


Det börjar fan bra. Ett virus slipper lös i ett stort forskningskomplex under jorden. Datorn, Red Queen, som styr hela kalaset beslutar sig helt sonika att avliva alla som befinner sig där inne, vilket torde vara ett par tusen. Forskningskomplexet är dolt under en stor herrgård där

en kvinna plötsligt vaknar upp i badkaret. Det stora huset är öde och hon har tappat minnet. Plötsligt splittras fönstren och en hög med kommandosoldater öser in i finrummen. Det visar sig snart att kvinnan själv är en elitsoldat och nere i forskningsstationen vaknar de döda till liv....


Visst, historien är inte direkt nyskapande och skådisarna är de flesta av kategorin B eller TV. Men jag tycker ändå att upplägget är bra och Milla, men framförallt Michelle sköter sig snyggt. Michelle är VERKLIGEN inte mjuk!


Kolla på filmen så ser ni tydligt att det är en produkt skapad strax efter 9/11. Det är nämligen ohyggligt lite synligt våld i Resident Evil. Så lite att det faktiskt märks att filmskaparna blivit ålagda att skära ner på sånt där. Inte en enda inälvslafsning med andra ord. Tråkigt och kännbart för spänningen i filmen. Däremot är zombierna rätt schyssta och skiljer sig inte mycket från spelet eller annan post-romerozombie. Effektfullt är det också när överlevarna kryper omkring på ventilationsrören medan omlevarna flockas därunder sugna på ett mellanmål eller två.


Zombierna och storyn är med andra ord helt okej. Sen kommer det där jävla datamonstret och förstör alltihopa. Bort med dom. Ibland får man faktiskt ändra innehållet mellan dataspelsoriginal och film. Tänk på det! Sluta genast datamanipulera zombiefilmer!


på återupplevelse!

astarot

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se