Direktlänk till inlägg 18 mars 2008

Zombie Loan

Av astarot - 18 mars 2008 10:03

Alltså, varför har det inte skrivits nåt om manga och/eller anime på zombiebloggen? Det finns ju faktiskt en hel del zombieinslag i det tecknade materialet från öst. Främst beror det på att jag inte fattar hur man läser manga men jag KAN kolla på anime, så här kommer en snutt om teveserien Zombie Loan.


Denna animerade lilla saga handlar om den lilla flickan Michiru Kita som inte är som vemsomhelst. Hon har nämligen något som heter Shinigami Eyes. Det gör att när hon tar av sig brillorna kan hon se vem som ska dö eftersom de har ringar runt sina halsar som blir mörkare ju närmare döden de är.


Till hennes stora förvåning har två av killarna på skolan, Chika Akatsuki och Shito Tachibana, kolsvarta ringar som rimligen betyder att de är döda. Men det är de inte!!!?!? Det visar sig strax att de har ingått nåt hemligt förbund med ett lånekontor som heter Zombie Loan där de i utbyte mot att leva vidare måste förgöra andra zombier. Ett smutsigt jobb men någon måste göra det – som tur är får de lön för mödan i reda cash.


Serien hoppar smidigt mellan humor, mörker och skräck i en salig blandning som vi är vana från asiatisk filmkonst – kolla bara på A Chinese Ghost Story så fattar ni vad jag menar. Zombier definieras fräsigt nog i serien som människor som inte gått till andra sidan och de är hungriga efter mänskligt kött. Däremot tycks de kunna gå omkring på stan som vilken Mr. Walker som helst och blir först riktigt demoniska när det blåser upp till strid.


Därför tycker ju inte jag då att det är särskilt zombieaktigt att vara som en hoppande demon från öst. Zombierna beter sig nämligen som att de snarare vore besatta av någonting ondskefullt. Jag har inte sett hela serien och möjligen kommer det en närmare förklaring senare. I mina ögon är det här en demonserie – men en riktigt bra sådan.


Den här serien är därmed riktigt värd att följa och det beror främst på vår hjältinna Michiru som är en ovanligt fräck karaktär. Hon vill vara så där vän och fin som flickor ska vara men under ytan lurar något egensinnat och starkt. Kul! Fräsiga ektoplasmiska strider, härlig estetik och de mytiska inslagen höjer också temperaturen. Det schyssta hårdrocksintrot som sätter stämningen till denna actionserie kan ni kolla på härunder!


På omlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

18 mars 2008 10:33

Alltså.. jag vet inte varför men jag fixar inte manga och anime... jag tror allt bottnar i deras ögon... fan dom ser ju inte kloka ut!

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se