Direktlänk till inlägg 29 april 2008

Mata ej zombien (2004)

Av astarot - 29 april 2008 09:59


Zombiefilm från Skellefteå!


Mata ej Zombien

Av: Magnus Johansson & Erik Nyström

Medverkande: Magnus Johansson, Erik Nyström, Therese & Helene Viklund m.fl


För 35 år sedan var det en zombieinvasion i bygden. När en av killarna är vid en gammal skola och sporadfotar byggnader, ja typ ett fönster och en lada, träffar han på en zombie. Vad ska man göra? Binda den och ta hem den förstås! Vad skulle du ha gjort? Enligt filmen är nämligen en zombie värsta brudmagneten. Inte vet jag om det stämmer men de beslutar sig ändå för att ha den och leka med på ett ytterst grabbigt sätt, nämligen förnedring. Det blir diverse misshandel, utklädnad, pilkastning och anal våldtäkt(!).


Filmen är nog inspelad på en enda dag eftersom en av killarna har samma tröja i klipp som förmodligen ska utspela sig typ över några veckor. Budgeten ligger väl på ungefär noll komma noll men lyckas ändå vara en helschysst amatörfilmskortis.


Trots brister i dialogen och haltande klippning är Mata ej zombien en trevlig liten film som väl egentligen handlar om människans förmåga att alltid hacka ner på de som är svagare. Här förklätt till sedvanliga pojkstreck. Pojkstreck som man känner igen från verkligheten när pojkar har problem med den egna identiteten och använder sig av våld och förnedring som enda uttrycksmedlet i en värld där de inte fått lära sig att uttrycka känslor på annat sätt.


Eller som Magnus Johansson själv så insiktsfullt berättar:

Just innan vi skulle göra filmen hade nyheten om hur amerikanska soldater behandlade fångar i fängelser i Irak. Detta utvecklades till en historia som blev mer och mer seriös och otäck. Man kan säga att vi ville göra en film som komenterade hur soldaterna i Irak dehumaniserade de irakiska krigsfångarna och behandlade dem som djur.


På återlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

29 april 2008 11:28

Fantastiskt rolig film det där... :D

http://www.germann.se

 
Ingen bild

Andor

29 april 2008 18:55

Svensk zombiefilm? Kolla inn den här vetja, den är gjord i Norge: http://www.veoh.com/videos/v6545655a9PbCQQb

 
Fredrik

Fredrik

30 april 2008 12:33

Najs, riktigt bra ju!

http://swegore.wordpress.com

 
Ingen bild

astarot

30 april 2008 13:54

Schysst Andor... norska zombiefilmer ser man för lite av...

 
Fläskätaren

Fläskätaren

5 maj 2008 00:33

Eftersom jag inte kan hitta någon e-postadress till astarot skriver jag här istället:

Se länken nedan (mitt användarnamn) och kolla om du tycker att min korspostning ser ok ut. (Observera att jag inte har några som helst planer på att faktiskt lägga upp postningen ifråga - därför har jag begravt det djupt ned i arkivet och kommer att radera den.) Det slog mig att man skulle kunna bifoga en bild/logga/banner som markerar att det rör sig om material från Zombiebloggen.

Det var alltså någonting sådant här jag menade när vi diskuterade våra respektive blogger nyligen. Känns det intressant eller bara helt fel (i så fall kan jag ju låta bli)? Du kan ju svara på min blogg om du inte vill svara här och radera den här kommentaren. (Annars kan du skicka privat meddelande via gästboken.)

http://botld.blogspot.com/2006/01/zombiebloggen-ma

 
Ingen bild

Fläskätaren

5 maj 2008 00:34

...och här är postningen:
http://botld.blogspot.com/2006/01/zombiebloggen-mata-ej-zombien-2004.html

 
Ingen bild

astarot

5 maj 2008 13:11

Visst kan du göra så om du vill... men jag förstår inte vad jag ska tycka till om egentligen? Det står alla fritt att citera härifrån!

 
Fläskätaren

Fläskätaren

5 maj 2008 17:38

Nejdå, du behöver givetvis inte tycka någonting alls. Jag vill dock, helst, att du tycker att det hela ser bra och vettigt ut också. Det går ju faktiskt att citera riktigt dåligt! (Formatera texten illa, inte hänvisa tydligt till källan, bifoga döda länkar, osv.) Du har alltså en reell möjlighet att påverka hur det ska se ut, vad som ska tas med, var det ska länkas, o s v.

Sedan är det helt riktigt att man får citera till externa källor, även utan lov, men det går också att missbruka. Lite grann som skillnaden mellan att låna och stjäla. Jag lånar ju gärna ditt material, men det vore tråkigt om du kände att jag snyltar på ditt arbete.

Det var bara det jag tänkte på, i all vänlighet.

http://botld.blogspot.com

 
Ingen bild

astarot

6 maj 2008 10:11

Aha... schysst! Jamen det ser ju riktigt bra ut som allt annat på din blogg!! Du snyltar aldrig på mitt arbete... det är gjort för att snyltas på ;-)

 
Fläskätaren

Fläskätaren

6 maj 2008 17:06

Ok, det låter ju betryggande. Kan jag förresten använda porträttet på dig (från dagens inlägg) ifall jag snyltar någon gång? (I brist på lämplig logga eller banner.) Jag tror i a f att bilder är upphovsrättsskyddade, så det är nog säkrast att fråga först. (Fast jag snor ju bilder hela tiden. Exempelvis på Orvar, men jag bryr ju mig inte om vad han eller fotografen tycker om saken. Det är ju hela skillnaden!)

http://botld.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se