Direktlänk till inlägg 23 maj 2008

Day of the Dead (2008)

Av astarot - 23 maj 2008 11:43

Se den inte, för guds skull... 


Day of the Dead

Regi: Steve Miner

Medverkande: Mena Suvari, Nick Cannon, Michael Welch m.fl

 


Det är kaos i den lilla hålan Leadville. Folk blir sjuka och konstiga. Militären gör sitt bästa för att hålla medborgarna i schack och ingen tycks veta vad som pågår. Men det gör du, eftersom du vet vad titeln Day of the Dead innebär. Ja det handlar om zombier förstås. Snabba, aggressiva, hungriga. Tyvärr ett alltför överdrivet hot som inte på långa vägar skulle gå att överleva på det sätt huvudpersonerna gör i filmen. Det är också filmens allra största problem. Överaktiva zombier sabbar oftast allt vad spänning är – och stämning.


Filmen inleds som värsta tonårssplatterfilmen och är proppad med illa behandlade klyschor. Ungdomar hånglar, skrämmer varandra och skakiga kameror springer omkring i skogen. Inte så konstigt kanske, när regissören heter Steve Miner. Militären, som förutom Ving Rhames mest består av kids, glider omkring och ser förvånade ut medan regissörn försöker ge filmen en närvarokänsla. Det funkar inte heller.


Nä, det här är förbannat tråkigt faktiskt. Det handlar om nåt slags virus som snabbt förvandlar människor till monster med grava acnebesvär och några av dem, en mamma förstås och en vegeterian(!?!?!), har någon slags basal minnesfunktion. Och jag vete fan om folk ens hinner dö innan de blir "zombier". Om devisen för fem-sex år sedan var ”ju fler zombiefilmer desto bättre” är nog dagens snarare ”hellre en bra zombiefilm i hyllan än tio dåliga i affären”. Gräset är nämligen sällan grönare, visar det sig.


Jag orkar inte ens bli upprörd. Mest blir jag bara förvånad, varför ska man använda namnet Day of the Dead när filmen har absolut ingenting att göra med originalet? Det är ju helt onödigt eftersom det bara höjer förväntningarna på en skitfilm som inte ens är bra om man har låga.Var är de galna vetenskapsmännen? Var är civilisationskritiken? Var är begäret att veta mer? Var är ens den obligatoriska kampen människor emellan??? Och den där vegeterianzombien Bud är absolut ingen Bub precis... inte ens nära.


Nä, nu orkar jag inte mer...

På omlevande!

astarot


 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

23 maj 2008 13:05

Tack för en välskriven sågning av en otroligt usel film... hur kom det sig att jag gick med på att se den? Var det möjligtvis för att jag fick den av en arbetskompis som bedyrade att den skulle va bra (sista gången jag litar på honom)?!
Du har redan tagit upp alla fatala blundrar som genomsyrar filmen utom möjligtvis en.. Zombierna blir till aska av minsta lilla eldlåga... va fan är det, dom ska dö av ett stadigt "blow to the head"?!
Jag blir bara förbannad på alla Damp-tjackskade-zombier! Nej fan nu väntar jag på en riktig oldschool zombie rökare skriven av självaste Astarot! OZH´s 4-ever!!!

http://www.germann.se

 
Fläskätaren

Fläskätaren

23 maj 2008 18:12

Det var ju... ord och inga visor. (Och jag kommenterar inte Gustav nu, bara för att klargöra det med en gång.) Jag har visserligen inte sett filmen, och jag misstänker att jag inte ens kommer att orka tycka illa om den, men visst förstår jag vad du menar. Jag blir inte direkt sugen på att recensera den, om man säger så... (Nej, jag gillar inte att skriva sågningar.) Nåja, tillbaka in i schlager-dimman...

http://botld.blogspot.com

 
Fredrik

Fredrik

26 maj 2008 22:34

Oj, vilken praktsågning. Måste, mot bättre vetande, se den likförbannat.

http://swegore.wordpress.com

 
Ingen bild

Hakan

17 februari 2009 21:02

Hmm, jag tyckte den var ganska bra, åtminstone en trea.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se