Direktlänk till inlägg 28 maj 2008

Dead Meat (2004)

Av astarot - 28 maj 2008 08:38

Kanske är det ändå i Europa zombiefilmer ska göras? Synd bara att det inte finns så mycket pengar....


Dead Meat

Regi: Connor McMahon

Medverkande: Marián Araújo, David Muyllaert m.fl


Ett par bilar (ja, alltså kör en bil - inte Blixten McQueen) omkring ute på den Irländska landsbygden och råkar köra över och därigenom döda en man. De blir såklart chockade men ännu mer så när mannen plötsligt biter pojkvännen. Kvinnan springer till närmsta hus för att hämta hjälp men hittar bara blod och en hord av odöda – inklusive den nyss bitna pojkvännen. I panik flyr hon och stöter snart ihop med byns dödgrävare. Tillsammans försöker de överleva vad som verkar vara ett utbrott av – galna kosjukan!!


Dead Meat är en slags samlingsfilm av coola scener från zombiefilmhistorien och känns därför mer som en hyllning till genren än någonting annat. Trots det lyckas de också göra en del fräna tolkningar av gamla klassiker – till exempel en snajdig hommage till Blind Dead-serien. Zombierna är överlag riktigt välgjorda och skrämmer främst genom sitt blotta antal och den där tysta, molokna aggressiviteten vi, eller iallafall jag, älskar. Bara det att zombierna behandlas med lite allvar gör halva filmen.


De få egenpåhittade inslag som ändå finns är också vad som sänker filmen eftersom de är lite väl mycket buskis för sitt eget bästa. Sen är ju det här lågbudget vilket inte minst syns på effekterna – även om de är många gånger bättre än vad man kan tro – men det blir också tydligt i uppenbara misstag. Vad sägs till exempel om att en man som flyr från sin bil utan ens en liten handväska snart fiskar upp en gigantisk flaska whiskey...


Dead Meat haltar kanske lite här och där men är ändå så pass schysst underhållning att det genererar en svag trea. Och det är mest för att det smittar av sig hur ärligt kul de har haft när de har gjort filmen. Kul också att Dead Meat getts ut på devede här i Sverige och kan hittas för en tjuga på loppis då och då.


På omlevande!
astarot

 
ANNONS
 
Fredrik

Fredrik

3 juni 2008 18:42

Spoilervarning!
Men tyckte du inte att zombiekossan va lite löjlig?!

http://swegore.wordpress.com

 
Ingen bild

astarot

18 juni 2008 10:27

Jo, det var det jag menade med "De få egenpåhittade inslag som ändå finns är också vad som sänker filmen eftersom de är lite väl mycket buskis för sitt eget bästa."

Din spoilerspillare :D

 
Gustav

Gustav

24 augusti 2008 19:20

Jag har prexis sett klart den och jag är fan kär i den här filmen! Jag garvade ruskigt gott... värsta Bad Taste vibbarna! :D

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se