Direktlänk till inlägg 29 maj 2008

Dead of Night

Av astarot - 29 maj 2008 08:55

Allright!

Här kommer en riktig rökare till strategi-och-klicka spel. Det är väl inte precis Sim City eller Populous-nivå på strategiandet men det kräver sin man att få en lagom balans på uppgraderingar vs. barrikaderande.


Storyn är enkel. Överlev nätterna där zombier attackerar dig och dina kamrater från alla flanker för att på dagen bygga lite, köpa snabbare vapen eller hyra in skyttar. De skjuter av sig själva medan ditt, alltför långsamma vapen, manövreras av dig såklart.


Upplägget är ju smart, att man får lite andningspaus för handlandet på dagarna men - och här kommer värsta mennet - zombier ÄR ju inte allergisk mot solljus!! Fast det är klart, de brukar inte vara särskilt självlysande heller... Vi får väl anta att de i sin radioaktiva form reagerar på solen som vore de troll.


Jag är helnöjd med Dead of Night även om det tog ett par omgångar att komma in i det. Svårt är det också. Speciellt irriterande tyckte jag det var innan jag fattade att spelfigurerna inte kan förflytta sig. På så sätt blir det ganska statiskt, men också strategiskt viktigt var man placerar ut sina fällor och liknande.


Dead of Night är gratis, kul och faktiskt riktigt spännande! Har du 8-15 minuter till övers är det faktiskt väl spenderad tid. Shoot them in the head!! (eller ja, vartsomhelst - bara du skjuter dem).


på retur!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se