Direktlänk till inlägg 9 juni 2008

Last Blood

Av astarot - 9 juni 2008 08:36

Ja, det här är ju inte tråkigt alls..


Last Blood

Av: Bobby Crosby & Owen Gieni


Tänk er att läsa ett filmmanus i serieformat alldeles gratis online. Tänk er att den handlar om den tid då zombier har tagit över världen och att människorna skyddas av vampyrer så att DOM inte blir utan käk. Jamen, tänka sig att ni kan läsa Last Blood online här, och tänka sig att det är just vad den handlar om.


Last Blood är en serie i överlevnadsstil men lyckas faktiskt ha en extra liten krydda just för att den blandar både vampyrer och zombier. Själv brukar jag ha lite svårt för Aliens vs. Predatorer och Varulvar mot blodsugare och Läderlappen mot Spindelmannen men i Last Blood tycker jag att det funkar ganska bra. Speciellt som den just nu är i ganska skissartad serieform – om den nu blir film så är jag mer tveksam till vad jag kommer att tycka. En del sidor är riktigt snygga och hisnande, som den härmedan andra bara lunkar på lite halvmakligt vilket ger historien ett något ofokuserat intryck. Men kanske är det som de säger, bara en första skiss till någonting större. Last Blood är mycket yta och ganska lite innehåll... visst försöker den bygga en egen mytologi och historia men det finns liksom inget annat än det man ser på papperet, eller ja – skärmen.


Nåjo, serien innehåller också en massa strunt som jag hoppas kommer att uteslutas när det blir film av det här. Jag gillar till exempel inte vampyrer som kan lukta och känna igen blod på flera jättemånga mils håll och lika lite gillar jag att om de nu kan det – varför känner de inte lukten av zombier som står fem meter bort eller som är på väg att invadera en gympahall?


En jäääävulskt kewl grej med att läsa Last Blood på Nätet tycker jag är att man kan läsa kommentarer av Croswell till varje sida. Det höjer ofta upplevelsen när han själv berättar om idén bakom en speciell sida eller uttrycker beundran för Gienis teckningar. Eller så är det bara roligt småsnack som när han pushar för uppkommande sidor: ”Jag vill se den där feta zombien få huvudet avhugget. Vill du också det? Då borde du antagligen komma tillbaka på onsdag” - haha!! Det är lite grann som att vara med om när en serietidning blir till.


Speciellt fräsigt tycker jag det är att vi som läser skiten också kan kommentera. Några läsarkommentarer är bara det sedvanliga smickret från fans eller rent dissande från andra, men det finns också annat, som när en läsare påpekar att även flickorna i seriens början kunde ha fått lite spikklubbor att slaya zombier med. En helt rätt uppmaning. Det är alldeles för mycket beskyddande-av-det-täcka-könet-trams i överlevnadsgenren!


Nåjo, det här är ju ingen Walking Dead precis, men mycket nöje med läsningen – du har en hel del sidor att plöja igenom. Så på med nån schysst döds, mejla chefen att du sysslar med raketforskning som kräver ensamhet, mycket kaffe och kanske höjd lön(?), sen är det bara att låta en arbetsdag gå...


På återlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

10 juni 2008 08:57

Oj oj oj... perfekt då har jag nått att göra på jobbet!
Det lilla jag sett på bilderna du postat så ser det lovande ut!
Jag återuppstår för att kommentera kvaliten på själva serien.

http://www.germann.se

 
Gustav

Gustav

12 juni 2008 09:41

Ja alltså nu har jag läst en massa sidor av denna serie... och visst är den bra, särskillt under kontorstid (tappar lite känsla när man läser på skärmen... jag är ju lite bakåtsträvare).
Mestadels riktigt snyggt ritad och storyn är helt okej... men inte är det som The Walking Dead...

http://www.germann.se

 
Ingen bild

astarot

16 juni 2008 12:15

Jadu Gustav, då är vi två. Jag skulle heller ligga och hålla i ett fett album - allt via skärmen är så långt borta...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se