Direktlänk till inlägg 11 juni 2008

Special Dead (2006)

Av astarot - 11 juni 2008 13:40

Jahörrudu. Den här skulle jag inte se om jag vore du, men om jag vore du kanske jag vore full och haft dålig humor...


Special Dead

Regi: Thomas L. Philips & Sean Simmons

Medverkande: Jason Brubaker, Amy Wade, Larrs Jackson m.fl


På Special Camp Dude har förståndshandikappade en trevlig tillvaro på landet. Tills en fotvandrare beslutar sig för att dricka vatten inne i en grotta - för då bryter zombiesmittan ut. Lägrets chef Snuff(!) är en gammal luttrad herre som genast förstår vad som är på gång, han gillar inte zombier och har bland annat ridit på zombiehästar - fast han tyckte inte att det var kul. Lägerledarna har under tiden sex med varandra och föraktar lägrets deltagare.


Special Dead är något som skulle kunna komma från Troma, men saknar Tromas distikta käftsmällar och absurda, anarkistiska humor. Zombieslakt och inälvsjonglering står alltså på schemat tillsammans med jävulskt mycket buskis. Lyteskomik är sällan roligt (ja, om man inte räknar med Monty Python-folkets stammande dårar) och Special Dead är ingen Freaks heller. Visst kanske dårarna är behandlade med viss respekt men det smakar ganska illa i munnen. Inte så att det egentligen blir provocerande heller, ty det mäktar inte filmskaparna bakom denna stefanåkristersaga med. Det blir faktiskt bara tråkigt. Eller vad tror du om en "rolig" film där det skojigaste skämtet är när man ramlar i zombiebajs? (eller ja, lägersången här nere är väl inte helt tråkig).


Låg nivå i all ära - det kan ju faktiskt vara kul som i South Park eller Bad Taste - men då får det helst inte vara tråkigt samtidigt. När dessutom filmens hjälte samtidigt är filmens absolut tråkigaste person blir det inte direkt bättre. Hade den där Snuff fått fortsätta haspla ur sig oneliners kanske det hade blivit en tvåa - han kunde ju tillochmed agera.


Zombierna är som nån slags blandning mellan demonerna i Demons och vanliga människor. En går till och med att domesticera med kyssar, uäh! Enda anledningen till att filmen gjordes var antagligen att man tycker det är roligt att förståndshandikappade i vissa fall raglar som vore de zombier. Kanske är det kul, men då borde det utnyttjats mer i så fall och dessutom inte vara hart när enda idén som filmen bygger på.


Nåjo, på återvaknande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

12 juni 2008 09:43

HAhaha tack för en lysande recension av vad jag kan utläsa en inte lika lysande film!

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se