Direktlänk till inlägg 21 juni 2008

Ninja & Zombie (2006)

Av astarot - 21 juni 2008 09:22

En kortfilm för Bolibompa?


Ninja & Zombie

Regi: Daragh Sankey

Medverkande: Brooks Gray, Andy King, Andy Derewelany


Ninja & Zombie har lite problem med hyran sedan zombie åt upp den förra inneboenden. Men det är inte ens början på vardagsbekymren. Zombie har svårt att få mat eftersom alla bara springer ifrån honom och Ninja får inget nytt jobb. När den nya rumskompisen Dr. Science flyttar in sätts även deras vänskap på prov...


Nä, det här är faktiskt inte särskilt bra. Ninja & Zombie är i stora drag som en sån där gymnaisefilm där man utgår från endast en idé och inte har mer att säga. Men visst finns ändå ambitionen då det till syvende och sist handlar om vänskap. Och det är den ganska fina, om än också banala, grundstoryn som räddar filmen från bottenbetyget. Det är väldigt mycket vardag förtäckt med en "skojig" yta. Tyvärr är både zombien och ninjan lite väl trista för sitt eget bästa. Speciellt trist är det ju att Zombie är väldigt lite som en zombie.


Några fräsiga inslag innehåller ändå den 21 minuter långa filmen. Som att zombie utgör den ultimata symbolen för slackerkillen. Men bilden av zombie kan också fördjupas då han blir till sinnesbilden av förståndshandikappade och hur de betraktas, behandlas av övriga samhället. Men det kan ju vara extrema övertolkningar från min sida. Så du kan ju kolla själv.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se