Direktlänk till inlägg 5 juli 2008

Happiness of the Katakuris (2001)

Av astarot - 5 juli 2008 20:49

Knappt levande, knappt värd att kallas odöd hankar sig zombiebloggen genom sommaren och alla dess göromål.... Men ni då?? ni verkar ju också ha tagit semester!!


Som en blandning mellan Sound of Music och Dawn of the Dead står det på omslaget. Det är väl kanske att ta i men här är den i alla fall...


The Happiness of the Katakuris

Regi: Miike Takashi

Medverkande: Kenji Sawada, Keiko Matsuzaka, Shinji Takeda m.fl


När pappa Katakuri fick sparken stod hela familjens tillvaro på spel. Med hopp om livet och hjärtat i halsgropen beslutar han sig för att med hela familjens hjälp öppna ett litet hotell på landsbygden. Enligt uppgift ska det nämligen snart dras en stor väg alldeles i närheten. Tyvärr verkar vägen aldrig komma och ingen människa har ännu sovit i deras sängar. Plötsligt vänder lyckan och den första gästen checkar in. Men på natten tar han med hjälp av rumsnyckeln sitt liv. För att rädda firman beslutar sig herr Katakuri för att låta bli att kontakta polisen och istället begrava liket nere vid sjön. Till råga på allt verkar det som att en vulkan i närheten håller på att vakna till liv...


Det är upptakten till Miike ”mannen med 1000 genrer” Takashis absurda musikalthriller The Happiness of the Katakuris. Varenda gäst som besöker hotellet checkar, till familjens förtvivlan, ut som lik. Katakuris desperation blir till en slags morbid situationshumor som mest kan liknas vid Hitchcocks. Hade det inte varit för sång-och-dans-inslagen hade filmen kunnat vara en ganska trivial familjethriller. Men med Takashis fingertoppskänsla vad det gäller absurditeter och hans obevekligt anarkistiska ådra blir The Happiness of the Katakuris en underhållande familjefilmsupplevelse.


Men var är zombierna då? Det sitter du och undrar förstår jag. Ja, de är ganska perifera och dyker upp under ett ångestladdat musikalnummer som hämtade ur Michael Jacksons Thriller. De beter sig otvetydigt som zombier men är möjligen spöken eller hallucinationer som ska fungera som dåliga samveten. Ja, ni ser ju själva här nere!!


I vilketfallsomhelst är Miike Takashi som vanligt halvgalen och även om det ibland kan kännas rätt buskis blir det aldrig någonsin ointressant. Samla familjen och njut...


på återlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

7 juli 2008 10:29

Äsch jag har inte semester... inte än på en vecka... men jag tar nog aldrig semester från denna fantastiska blogg.... som jag förövrigt talat gott om i Dalarna förra veckan! :)

http://www.germann.se

 
Slusk

Slusk

7 juli 2008 23:34

Haha. älskar din omröstning.
Får se till att titta in oftare för jag gillar bloggen som fan de får gånger jag läser. Jag har dock finally bokmärkt den så.. =)
Keep it up!

http://slusk.bloggagratir.se

 
Ingen bild

astarot

9 juli 2008 10:04

Tack för berömmet, det värmer trots att jag redan är för varm... och jag som inte gillar värme - era jävlar!! ;-)
Själv är jag just nu in hell....singland och sällan vid datorn.

 
Gustav

Gustav

11 juli 2008 11:08

Ja alltså bara så ni vet så går jag på semester nu... men lugn bara lugn efter en veckas offline så ska jag återuppstå... å det grövsta, så ¨å hoppas vi att z-bloggen har bunkrat upp med några snaskiga inlägg som jag kan terririsera! :D
Kyss på er!

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se