Direktlänk till inlägg 13 juli 2008

Var fjärde dator är en zombie!!

Av astarot - 13 juli 2008 20:20

Även om hela världen lärt sig allt om Internets faror måste du väl erkänna att rubriken låter ganska kool?


Ja, det låter kanske även osannolikt, men med hjälp av Internet kan faktiskt din dator vara en zombie!! Det låter som något att vara stolt över men faktum är att du då är med och sprider skräppost på informationsmotorvägarna.


Hur är då din dator en zombie? Såvitt jag förstår är det när en dator används av en utomstående person för dennes, eller någon annans behov. Eftersom datorägarna är omedveten om att nån annan kontrollerar datortrafik via dator står begreppet "zombie" här som en slags metafor. En hacker är i sådana fall en häxmästare som säljer sina zombier till högstbjudande, om jag förstår liknelsen rätt...


I början av 2007 uppskattade Internet-gurun Vint Cerf (ja nån slags "expert") antalet datorer som kapats för användning i så kallade botnät till hela 150 miljoner världen över. Cirka 600 miljoner datorer är anslutna till Internet och det betyder då att var fjärde maskin är en zombie.


På wikipedia står det såhär om just zombiedatorer:

Datorer kan förvandlas till zombier genom intrång av datorvirus, trojaner eller genom exploaterande av felaktigheter i program som redan finns installerade på datorn. Normalt installeras något nytt program på datorn som utför zombieuppgifterna - ofta utan att användaren upptäcker det. Datorer kan skyddas mot sådana intrång med hjälp av antivirusprogram och brandväggar och genom att undvika att till exempel webbservrar körs i onödan. Dessutom ska man aldrig svara ja på en fråga som poppar upp på en webbsida om man vill installera ett program, ens om det verkar vara ett bra program. Särskilt inte om frågan kommer upp gång på gång, då är det ett skumt program.


Mer info?? kolla utrikesWikipedia här.


Fortsätt med semestern grrls and ghouls så återses vi snart!

astarot

 
ANNONS
 
Stefan

Stefan

14 juli 2008 12:44

Tack för tipset! Här sitter man första dan på semestern efter en tung drinkhelg. Ångesttemperaturen steg några grader nu. Tror att det är läge för en rejäl virusscan med Nod 32(kanske det bästa av-programmet). Men bästa sättet är ju ändå att blåsa ut burken helt och hållet om man misstänker att den är invaderad av zombies.
Ha en störtskön sommar!

http://www.rysarnytt.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se