Direktlänk till inlägg 20 november 2008

Hotforwords zombie

Av astarot - 20 november 2008 09:16

Alltså, jag fattar i stort sett ingenting.. men visst är det här ett slags skämt? Vad jag förstår finns det en hel massa såna här hotforwords-undervisningar där hon förklarar saker.


Det jag inte fattar är väl i stora drag: vad är skämtet egentligen? är det att hon är blond och "smart"?  eller är det bara att det är roligt att hon är flamsig samtidigt som hon undervisar? Är det att hon bryter? Förklara gärna.


Men det handlar i alla fall om zombier. Och jag skulle gärna vilja ta del av hennes grundmaterial - speciellt det om de tre zombieutbrotten hon refererar till. Annars har hon ju rätt rent etymologiskt om själva ordet zombie. Så alltid lär man sig nåt.


på omlevande!
astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

20 november 2008 10:05

Helvete också... om all undervisning presenterades så här fantastiskt skulle nog världen se annorlunda ut. :-/
HAhahaha :D

http://www.germann.se

 
Misfit

Misfit

20 november 2008 15:39

Zumbi? Fetisch?
Det där var nytt för mig. Jag lärde mig vid ~14års ålder (från någon bok jag inte kommer ihåg namnet på nu) att ordet Zombie härstammar från arawakindianernas ord "zemi", som betyder gud eller ande. Det är från det ordet namnet Baron Samedi oxå ska komma, som var de dödas gud...
Eftersom jag inte är ens en promille så insatt i zombies som bloggaren och många läsare här så ber jag om ett benande i ursprunget

http://misfit.bloggagratis.se

 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

20 november 2008 21:21

Jag fattar lika mycket av det där som senaste Bondfilmen ;)

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Anders

Anders

21 november 2008 07:27

Konstigt. Kollade igenom klippet 2-3 gånger och inget av vad hon sa fastnade... Jag måste ha haft tankarna på annat. Kanske var det den vita mattan som hon sitter på som störde min lyssningsförmåga?

http://brm.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se