Direktlänk till inlägg 16 december 2008

Dead Set (2008)

Av astarot - 16 december 2008 09:42

Jahaja, och jag som i stort sett aldrig har kollat på Big Brother - men det är klart att de ropar på min hjälp när zombiesmittan bryter ut!! I vilket fall som helst kollade jag av en slump när engelska Big Brother bytte namn till


Dead Set

Skapad av Charlie Broker, 2008

Medverkande: Jamie Winstone, Raj Ghatak, Shelley Conn m.fl


Mitt under en av höjdpunkterna i Big Brother bryts programmet av nyheterna - somk att folk heller skulle vilja se verklig verklighet istället för arrangerad!? I vilket fall som helst så är landet i kaos - döda människor vaknar till liv och äter upp de levande, som i vilken Romero-rulle som helst.


Nåjo, de som fortfarande är kvar inne i Big Brother-huset har såklart ingen aning om vad som pågår utan fortsätter med sina låtsaskonflikter tills överlevaren Kelly kommer in i huset och berättar vad som hänt. Kanske är Bigh Brother-huset det sista säkra stället? Hur ska de överleva? Och hur ska Kellys kille Grayson kunna ta sig dit?


Alltså, det är fan bra på riktigt det här.  Rätt smart att dra igång en zombieepedemi runt ett Big Brother-hus. Gryppdynamiken som är så viktig i genren är redan fixad och det är faktiskt intressant att följa deras utveckling. De mest grundläggande för en bra berättelse är alltså uppfylld.  Sen att det är zombier som är hotet med gruppen, ja då är ju alla andra premisser för god teve uppfyllda!


Det finns några tråkiga bitar, och det är förstås att zombierna springer. Men det fungerar ändå ovanligt bra (ungefär som i nyinspelningen av Dawn) eftersom de är ofantligt korkade.  Annars är det konsekvent genomfört: det sparas inte på de för genren så väsentliga goreeffekterna, blinkningarna till klassiska zombierullar är kanske lite övertydliga men underhållande, analyserna av mediefenomenet Big Brother blir en parodi av vårt samhälles besatthet av att synas - att vara någon, och serien tar fram det allra sämsta samt lite av det bästa hos människan.


Därför blir serien såpass bra för i det allomfattande hotet sysselsätter sig karaktärerna både med fortsatt intrigerande och fegspel medan de i vissa situationer växer och tar ett mer osjälviskt ansvar. Det ger serien och situationen tyngd. 


Ja, se den helt enkelt och be för zombieteveseriernas framtid. Tänk er en serie som bara fortsätter och fortsätter och fortsätter!!!

på återvaknande

astarot


ps. Vill du också se ditt namn skrivet i blod så tar du dig hit.

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

16 december 2008 12:54

Helt allvarligt, det var faktiskt en råsmart film idé... förhoppningsvis tar den död på dokusåpa genren också.
Tack för ännu en bra recension!

http://www.germann.se

 
Gustav

Gustav

3 januari 2009 19:46

Jahapp... jag tillbringade fredags kvällen (igår alltså) med att sträckse denna serie och gissa om jag var besviken att den tog slut!
Ja alltså visst kan väl alltid gnälla på att det var dampzombies men jag måste säga att det inte gjorde så mycket, för jag fick mig en rejäl portion gore och humor!
Tummen upp för Dead Set och Big Brother! :D

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se