Direktlänk till inlägg 27 december 2008

Sugar Hill (1974)

Av astarot - 27 december 2008 12:29

Ja, som ni märker och kanske förstår är inte det här den däringa filmen med Wesley Snipes. Nää, fan. Det här är äkta blaxplotation...med zombier:


Sugar Hill

Regi: Paul Maslansky

Medverkande: Marki Bey, Robert Quarry, Don Pedro Colley m.fl

  


Diana "Sugar" Hill blir mäkta förbannad när ett gäng busar klår upp och mördar hennes kille. Så till den milda grad att hon söker upp Baron Samedi för att få honom att hjälpa till med hämnden. Och vad gör baronen då? Jo kirrar en armé med odödingar som Sugar får till sitt förfogande. En efter en faller skurkarna offer för Sugars hämndlystnad och hennes zombier.


Sugar Hill är som en skolfilm över rasproblematiken. Filmen är fylld av både rent uttalade frågor kring slaveri och förtryck samtidgt som det också anas i rena bildkompositioner. På det sättet är Sugar Hill en smått fantastisk film - det här är blaxploitation som faktiskt problematiserar rasifieringen i USA, så som genren på nåt sätt var tänkt från början. Små lustiga detaljer som att Sugar har afrofrisyr under sina hämnarstråt men vågigt fall på dagarnapratar också mycket om hur det är att röra sig i två världar där det ena symboliserar ursprung och det andra anpassning.


Zombierna i Sugar Hill är också smått fantastiska och här snackar vi voodoozombier för fulla slanten, fast utan zombifierande gifter. Baron Samedi - kyrkogårdens herre - väcker helt sonika upp de döda i Sugar Hills tjänst. Och de är faktiskt makalöst fräsiga i sina spindelnät och med sina silverögonglober. Baron Samedi själv är också helt på pricken såsom man föreställer sig den klassiska voodooprästen med hög hatt och dödskallekäpp.


jamen kolla trailern... helt bloody fantastiskt (t-tröjan finns på Blodröd och filmen är förhoppningsvis på väg in)!


She's sweet as sugar... with a voodoo army of the undead!

på återlevande

astarot


 
ANNONS
 
Anders

Anders

29 december 2008 19:02

Hahhahahaha, sånadär kvalitetsfilmer görs inte längre! Eller?

http://brm.blogg.se

 
Ingen bild

astarot

31 december 2008 11:49

Nä, det görs faktiskt inte längre. Man kanske måste flytta till Hollywood och göra lite RIKTIG film!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se