Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Resident Evil: Degeneration (2008)

Av astarot - 16 januari 2009 11:04

Den fjärde delen i Resident Evil-sagan på film är en helanimerad skapelse som ser ut och känns som spelen.


Resident Evil: Degeneration

Regi: Makoto Kamiya

Röster: R.C Ormond, Lori Rom m.fl


Efter en vistelse i Indien återvänder Claire hem men redan på flygplatsen tar vilan slut. De levande döda intar byggnaden och det fruktade utbrottet känt från Raccoon City sju år tidigare gör att regeringen handlar snabbt och effektivt för att slippa pinsamheter.

 Det visar sig snart att terrorister är i farten och det är upp till Claire och regeringens inkallade expert Leon att stoppa vidare spridning av T respektive G-virusen.


Alltså, jag brukar inte gilla helt CGI:ade filmer, trodde jag, men inser nu att jag ogillar mer CGI-inslag i vanliga spelfilmer än de som är helt animerade. I fallet Resident Evil: Degeneration fungerar det i allafall häpnadsväckande bra eftersom det återskapan känslan från spelen. Ja, man blir knappast lika rädd som när man spelar det men själva konceptet känns igen. Det är som att se någon annan spela igenom ett spel - eller som en lång film, ja en långfilm.


Bara inledningen på flygplatsen där demonstranter visar sitt missnöje genom att spela zombier ger filmen den där konspiratoriska känslan som är så viktigt för serien. Sen när planet fyllt av odöda kraschar in i flygplatsen är det ju bara att jubla! Tyvärr spårar det ändå ur lite grann eftersom det alltid ska petas in nån G-virusmuterad jeppe för att överdriva alltihopa.


Gillar man spelen men inte äger nån modern spelmaskin eller eoner av tid är det här absolut ett trevligt substitut.


på återupplevelse

astarot


 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

26 januari 2009 12:30

Jaha jag trodde hela tiden att det var spelet du recenserat och därför orkade jag inte läsa... :/
Men usch jag tycker det här känns riktigt beiget... varför gör man så här? Orkar man inte spela in en till film men ändå vill man mjölka så mycket pengar som möjligt, eller vad är tanken?!

http://www.germann.se

 
Søren

Søren

31 januari 2009 22:17

Jeg synes, det var interessant at se den computer-animerede version efter de tre live action-film. Spillene kender jeg kun af omtale, men jeg kan ud fra filmen godt fornemme, hvordan det opleves at spille spillene. DEGENERATION er nok mest for ægte Resident Evil-fans, men det var en ganske fin oplevelse at se den. Jeg er klar, hvis der kommer en 2'er. Læs i øvrigt min anmeldelse her:

http://gyserblog.blogspot.com/2009/01/computer-zombierne-gnasker-ls.html

http://gyserblog.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se