Direktlänk till inlägg 24 januari 2009

Zombie Movie (2005)

Av astarot - 24 januari 2009 10:44


Ha! tagline på den här kortfilmen var: 1000 zombies, three bogans, half a brain.. vilket också sammanfattar den femton minuter långa kortfilmen från Nya Zeeland. I eftertexterna tackas WingNut Films som är PeterJacksons produktionsbolag - men antagligen är det mer en hyllning till Bad Taste (eller tror du att Peter Jackson befattar sig med sånt här fortfarande?)


Zombie Movie

Regi: Ben Stenbeck

Medverkande: Ben Stenbeck,  Des Morgan, Simon Niblett m.fl


Filmen handlar alltså om, som ni redan sett antar jag?, tre killar som mitt under zombieutbrottet sitter fast i en bil utan bensin. Det är liksom själva handlingen och det är på samma sätt enkelt som genialt. Ett av grundspåren i genren är just överlevnadsinslagen samsat med klaustrofobi och ett trängre utrymme än en bil är väl svårt att hitta?


Eftersom en bil inte heller kan innehålla oändligt med förnödenheter blir frågan om överlevnad skrämmande nära zombiens egna överlevnadsstrategi/instinkt... och vad är det undrar du, eller inte alls eftersom du fattade direkt: ätandet av människokött.


Nu är ju inte Zombie Movie alls läskig men trots alla försök att göra det här till en underhållande kortfilm om tre idioter - vilket de lyckas bra med - sammanfattar de också det grundläggande samhällskritiska mantrat i zombiefilmen: We are them, and they are us!


på omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

26 januari 2009 12:26

Jag tror tyvärr inte att Jackson på något sätt är inblandad i den här filmen... men det vore fantastiskt kul om han nån gång skulle göra en ny splatterfilm.

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se