Direktlänk till inlägg 4 februari 2009

Outpost (2008)

Av astarot - 4 februari 2009 15:33

Zombier? Njaa... odöda nazister? Jaaa!


Outpost

Regi: Steve Barker

Medverkande: Ray Stevenson, Julian Wadham, Richard Brake m.fl


Ett gäng legosoldater skrapas ihop för att hjälpa en mystisk kille ut mitt i ödemarken i nån gammal öststat. Han har inte mycket information men är man en krigande hårding så räcker det om pengarna bara levereras i tid. Fast hur hård är man när man upptäcker en hög av lik inne i en bunker eller att man plötsligt slåss mot ett gäng odöda nazister? Nä, inte särskilt....


Outpost börjar helt okej och de krypande (jävligt snodda från japansk spökfilm) bilderna där man anar hjälmprydda soldater i hörnen, eller strax bakom ryggen är rätt najs. Sen barkar det åt helvete - ja för de inblandade men också för filmen. Det visar sig nämligen att de där odöda typerna inte lyder under logikens lagar. Så från att först vara typ jävligt oövervinnerliga med förmågan att dyka upp - slaskmörda - och sen försvinna till att plötsligt bara gå i led som duktiga små nassar gör att all slags spänning försvinner.


Egentligen skulle Outpost inte få vara med på zombiebloggen eftersom de gamla soldaterna otvetydligt är mer spöken än zombier, och de smaskar inte ens på männskokött de veklingarna. Men vafan... ibland kan man se mellan fingrarna, speciellt med en tagline som "You can't kill what's already dead".


på omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se