Direktlänk till inlägg 24 februari 2009

Signal

Av astarot - 24 februari 2009 16:42

Ja, nu är det inte riktigt zombier i den här boken. Men branog nära för att få vara med på zombiebloggen. Den största anledningen till detta tilltag är att historien luktar zombier lång väg och att signalarna i Signal liknar demonerna i Keenes The Rising såpass mycket att det nästan är skrattretande. Eller ja, hela grundstoryn för den delen.


Signal

Stephen King, 2006


Alla har vi mobiltelefoner och är inte precis långsamma på att ta upp den och ringa till nån om nåt händer (även om jag kanske hellre sms:ar). Så hur smart skulle det då inte vara att genom ett mobiltelefonsamtal programmera om alla till blodtörstiga galningar? Precis, helt genialt och det är precis vad som händer i Signal. Alla som pratar i mobiltelefon blir till en slags galen zombie. Som tur är finns det ju också bakåtsträvare som inte har någon mobil och det är om några av dem dennahistoria handlar om. Framförallt får vi följa Clay, som är berättelsen huvudperson, när han försöker ta sig igenom ett land i kaos för att hitta sin son. Det visar sig vara rätt svårt bland allt det där blodbadet - och värre blir det när mobilgalningarna börjar organisera sig...


Stephen King skriver som vanligt djävulskt bra och det finns några meningar i den här boken som når absoluta toppklass inom vilken litteratur som helst. Tyvärr är alltihop också lite för stephenkingigt med allt telepatiserande och alla drömmar och alla vardagspåhittade ord (som är Kings styrka, men här känns lite väl utstuderade eller återanvända). Det mesta är liksom gammal skåpmat, om man läst ett gäng King-böcker - och det har vi ju. Det är samma vardagsnära skildring, samma filosoferande kring människans natur och samma typ av persongalleri och motvillige hjälte. I vanliga fall räcker det utmärkt men själva grundhistorian med mobiltelefoner känns lite väl krystad och mossig.


Helt okej läsning men kingen har skrivit betydligt bättre böcker.

på omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se