Direktlänk till inlägg 11 april 2009

Glad Tredje dagen!!

Av astarot - 11 april 2009 13:32

Så är den här då - zombiehögtiden Den tredje dagen!


Många tror att vi firar påsk på grund av att Jesus dog för våra synder på det där korset. Men det är egentligen fel. Uråldriga ceremonier och sumeriska, men även haitiska, riter har länge förutspått de odödas härskares återuppståndelse på den tredje dagen.


När sen kyrkan skulle få hedningar att istället fira kristendomen snodde man bara rakt av just den återuppståndne köttätaren och förvandlade honom till den Jesus vi idag känner till. Ingen vet egentligen vem han var eller varifrån han kom men det finns beskrivningar av honom på korset och i graven som påminner om bibelns. Det är just efter återuppståndelsen skildringarna skiljer sig åt. Det kan man i och för sig förstå. För ska man gudförklara nån kanske man inte vill att han ska vara som en figur ur Fulcis Zombie Flesheaters. Eller ja, det beror ju på vem man är förstås.


Allt det där med ägg som omger påsken är egentligen en symbolisk kvarleva där man rent metaforiskt försöker hindra återfödelse. Å andra sidan finns då påskmatsritualer överlag som ju, på samma sätt som nattvarden, är en åminnelse av Jesus omåttliga kött- och blodsbegär.. Ja, fast det där kan ni väl redan allt om?


Nåja, Glad Tredje dagen på er! 


på återuppståndelse

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

13 april 2009 13:26

Jo men trevlig zombiefieringshögtid på dig själv... klart som korvspad att det är så som du la fram det och inte alls som kyrkan försöker påskina.

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se