Direktlänk till inlägg 25 april 2009

Diary of the Dead revisited

Av astarot - 25 april 2009 12:50

Hej alla små odöda monster!


Jag tog och såg om Romeros Diary of the Dead igår efter att dels ha läst en snajdig recension i senaste numret av Video Watchdog (som alla utan någon som helst skam i kroppen borde prenumerera på!) och lyssnat på en gammal Fangoriaintervju med zombiefarfar på Fangoria Radio (som alla med blod på manschetten borde lyssna på!).


Den blir bättre vid ett återbesök faktiskt. Ungefär som att gå till doktorn igen efter att medicineringen tagit. Främst beror det såklart på att jag var beredd på skådespelarinsatserna som inte alls störde produktionen som vid en första visit.


Det finns några fantastiska scener i den här filmen och budskapet om den ständigt uppkopplade men frånkopplade generationen är på pricken. En snygg omstart av zombieepedemins gruvliga dagar är det och snart är det dags att se om den med kommentarspåret också. Första gången orkade jag nämligen inte höra hela - men nu är jag helpeppad.


Apropå Romerostunder i filmen, så är väl den här hittade hemmavideon hur Romero som helst - geni!  
ANNONS
 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

25 april 2009 14:53

Du är snäll!

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Gustav

Gustav

26 april 2009 11:20

Jag håller absolut med, den är bättre andra gången och den innehåller absolut en hel del guldkorn och kängor.
Framförallt så har den ett fantastiskt kewlt slut... som åtminstonde för mig var väldigt oväntat.
Jag väntar med spänning på George´s senaste z-rulle!

http://www.germann.se

 
Jockeman

Jockeman

29 april 2009 20:06

Man kanske skulle spana in denna film igen. Väntar också på den nya Romerofilmen!

http://jockeman1.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se