Direktlänk till inlägg 10 juni 2009

Idle Hands (1999)

Av astarot - 10 juni 2009 21:02

Tänk att det var 1999 den kom Idle Hands. Det känns som att man såg den på 1980-talet. Men, men, sådär är det ju med minnet. Faktum är iallafall att den fortfarande håller rätt bra


Idle Hands

Regi: Roman Flender

Medverkande: Devon Sawa, Jessica Alba, Seth Green m.fl


Anton är en riktig jävla slacker som aldrig är i skolan. Istället sitter han hemma, röker braja och ser på teve medan han lyssnar på rock'n'roll på sin freestyle. Så totalt utan mål och mening är han och som alla vet: overksamma händer är djävulens verktyg! Så, som ett spam i inboxen besätts hans hand av en illasinnande demon som börjar mördar alla omkring honom. Självklart ser det ut som att det är han som gjort det och när han dödat såväl sina föräldrar och bästa vänner hotas också hemliga kärleken.


Ja, det är hela upplägget på den här tonårskomediskräckrullen. Vänta nu! tänker du. Varför är en film om en besatt hand med på zombiebloggen? Då kan väl lika gärna The Hand med Michael Caine dyka upp här, muttras det vidare.


Ja, fast då har jag ju undvikit - som i en sån där modern film som inte berättar hela historien i en rak följd och istället börjar från slutet eller nånstans i mitten - att berätta att Antons bästisar återvänder från graven. Nej de vill inte hämnas. De tyckte bara att ljuset-i-slutet-av-tunneln låg på tok för långt bort, och så långt orkade de två soffpotatisarna inte ta sig. Nämnde jag att en av dem spelas av Seth "Buffy, Family Guy" Green? Nähä, karva in det i skinnet så kanske du kommer ihåg det. Green förhöjer som vanligt de scener han är med i och för att vara zombie har han unikt nog en flaska genom huvudet. Så det där med att förstöra hjärnan för att döda zombien kan vi ju bara glömma. Detsamma kan tyckas stämma med hans kompis som faktiskt helt tappat huvudet....Och inte är de sugna på mänskokött heller, de glider liksom vidare påm samma sätt som innan de dog. Lite gråare, blodigare men annars lika tröga.


Nåja, en hel del larvande med Antons besatta hand - ja, Anton är ju ingen Ash precis - kanske sänker filmen lite grann. Men som en underhållande matiné skulle jag absolut kunna se om den igen om ett par söndagar - om barna är ute förstås ;-)


På omlevande!

astarot

 
ANNONS
 
love

love

10 juni 2009 21:25

Vilket lag hejar du på ?
Jag hejar på AIK.
PS:Vad fin blogg du har

http://aik-.bloggagratis.se

 
Gustav

Gustav

12 juni 2009 08:50

Jahapp... den här filmen har jag minsann missat! :/
Får väl kanske ta och kika in den vid lämpligt tillfälle. :)

http://www.germann.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se