Direktlänk till inlägg 22 juni 2009

Boy Eats Girl (2005)

Av astarot - 22 juni 2009 11:41

Ohoj seglarvänner! Collegezombier ahead!


Boy Eats Girl

Regi: Stephen Bradley

Medverkande: Samantha Mumba, David Leon, Deirdre O´Kane m.fl


Nathans morsa håller på och restaurerar nåt i en gammal kyrka och råkar av en slump hitta en gömd krypta i källaren. Där ligger den sedvanliga gamla voodooboken som alla kyrkor brukar ha i sin samling. Hon skummar igenom den och får precis syn på ett kapitel om att återuppväcka de döda när prästen dyker upp och grymtar ut lite varningar och bannor.

När Nathan ska förklara sin eviga kärlek till kompisen Jessica missförstår han situationen och tror att hon hookat upp med skolans horbock. Missmodig går han hem och dricker whiskey i en snara och råkar dö när mamman öppnar dörren. Skulle nu hon inte ha hittat den där voodooboken skulle filmen kanske slutat här som ett slags tragiskt drama. Lyckligtvis dammar hon så klart av ritualen och återuppväcker sin son som vaknar med en konstig, gnagande hunger. Prästen grymtar förbi med fler varningar, bannor och ett avslöjande att det saknas en sida i boken!!!!

Nåja, Nathan förstår snart att han bär på ett slags zombievirus som smittar alla han biter. Och om han fått behålla din personlighet och intelligens är underzombierna desto mindre ömsinta....


Boy Eats Girl påminner till upplägget en aning om den där gamla filmen Voodoo med Corey Feldman. Tonåringar, voodoo och helylliga zombier. Nu var det hundra år sedan jag såg den men Boy Eats Girl är också ungefär lika trist. Det finns en del scener som lyfter filmen – speciellt i början – men i stort är det en ganska lång räcka av händelser som varken engagerar eller roar. Eftersom det här också är mer voodoozombier än Romerozombier, även om de faktiskt hungrar efter mänskligt kött, har de också en mer övernaturlig touch. Bara som exempel dör de inte av att få hjärnan punkterad.


Boy Eats Girl är inte helt 100 men inte heller helt oäven som tidsfördriv. Sedan är det ju faktiskt lite roligt ändå med zombier i en klichéartad collegemiljö. Och att få se en Irländsk zombiefilm med någorlunda budget är ju bara det ett litet plus i kanten även om det usla slutet lämnar en lite mer missnöjd än vad man borde vara. Av någon anledning hette den här Scary Video 5 när den kom på devede i Sverige...


På återlevande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se