Direktlänk till inlägg 15 augusti 2009

Matematisk uträkning: När zombier attackerar!

Av astarot - 15 augusti 2009 10:45


Tack Kanada! Äntligen någon som använder sina forskningspengar till någonting väsentligt. Studenter samt matematikprofessor Robert J. Smith vid University of Ottawa publicerar senare i år en rigorös uträkning om hur man ska få bukt med en zombieepedemi. Tanken är lekfull men ska gå att användas mot andra aggressiva pandemier.


Ett problem som forskarna hade med modelleringen av zombieattacker var att populärkulturen har gett två olika typer av återlevare, en som potentiellt kan infektera människor snabbare (Dawn of the Dead 2004) och den långsamma, hjärndöda sorten (Night of the Living Dead). Beroende på vilken typ av zombie blir såklart uträkningen olika, men inte helt avgörande för resultatet. För lösningen känns igen från de flesta zombiefilmer: karantän, men framförallt snabbt utrotande av de smittade.


Den huvudsakliga skillnaden i modellering av zombieepedemin, i motsats till verkliga infektionssjukdomar är att de döda kan återvända till livet, noterar forskarna "Självklart, det är ett osannolikt scenario om det tas bokstavligt, men möjligt att applicera på verkliga livet eller på sjukdomar med en vilande infektion."


Jag ställer mig dock aningen tveksam - det skulle knappast vara gångbart, politiskt korrekt eller särskilt etiskt att skjuta svininfluensapatienter i huvudet, eller?


Som sagt. Tack Kanada! (Och tack Stephen för tipset!)

på omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jerry

8 augusti 2010 01:49

Hahah, jadu.. Länge leve Sverige (norden)? Ganska kört ifall om det skulle hända. :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se