Direktlänk till inlägg 26 augusti 2009

Redneck Zombies (1987)

Av astarot - 26 augusti 2009 08:51


Okej. Alla älskar Troma - alla älskar zombier - alla älskar hillbillyfilmer - alla älskar våld. Kan det vara så att det här är världens bästa film?


Redneck Zombies

Regi: Pericles Lewnes

Medverkande: W.E Benson, LisaDeHaven, Floyd Pirahna m.fl

  


Ute på den amerikanska vischan producerar ett gäng inavlade bönder sin sedvanliga hembrända dryck. När militären forslar radioaktivt avfall utan några som helst säkerhetsåtgärder genom landet är det ju självklart att det på något sätt måste blandas med den egentillverkade spriten. Och vad händer när kemiskt avfall tillsammans med hembränt möter illitterata, inavlade inlandsbors gommar? Och vad händer när ett gäng utsocknes råkar snubbla in i handlingen? Horder av zombier och hemskt mycket våld såklart!


Redneck Zombies är en genuin Tromaproduktion. Allt är smaklöst, taffligt och rätt underhållande. Det är kanske inte världens bästa film på sina egna ben men innehåller såpass mycket  kärlek till genren att den absolut fungerar. Det är som en slags upp(eller ner)daterad hyllning till Motorsågsmassakern och Night of the Living Dead.


Zombierna blir inte smittade på traditionellt post-Romerovis eftersom orsaken liksom inmundigas via den heligaste av drycker. Men annars har zombierna en ganska traditionell (Ja, fortfarande efter Romeros recept) roll, det vill säga hungriga, ruttnande och överdrivet förtjusta i övervåld. Eftersom zombierna är skapade på kemisk väg finns också hoppet för överlevnad just i märkliga kemiska sammansättningar - i det här fallet en.... deodorant.


Om filmen kanske känns lite lång vägs den ändå upp av en hel del fantastiska scener. Vem kan till exempel glömma den totalstenade obduktionsscenen där en syrahög kille hallicunerar vilt om de olika organen. Eller vad sägs till exempel om att några hillbillys bundit fast en flicka och tvingar henne att se på en dokumentär om kycklingslakt. Eller hur ett litet barn sittandes i en tvättmaskin(?) blir itvingad den gröna hembrygden. Det här är alltså skräpfilm på lägsta nivå - precis som Troma vill ha det. Frågan nu är om DU vill ha det....


på omlevande
astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

26 augusti 2009 09:47

Fan va nostalgisk jag blir.. jag har nästan en tår i ögat... (okej då, jag har det)!
Redneck zombies avnjöts senast på VHS, med rådålig kvalla så man var tvungen att dra ner färgen lite för att bilden skulle bli mindre luddig... (va fan snackar han om tänker säkert många av er läsare... Jo det ska jag förklara för er... att på den gamla goda tiden då Troma härskade över världen så fanns inte Deved och Blooräj... utan då var det liksom stora kassetband som man stoppade in i en stor maskin... och när man på den tiden fildelade (för det var man tvungen att göra för filmer som den här fanns inte att hyra) så blev kvallan på filmerna sämre och sämre och bilden blev väldigt luddig). Hur som helst så är det här en film som jag med lätthet kan tänka mig att se om för Tromas filmer har en speciell plats i mitt filmhjärta... tänk bara på stackars Melvin i Toxic Avenger.. vilken kille va?!
jag vet inte vart jag är på väg med den här kommentaren, men det känns som att det är dags att utfärda ett hot mot alla som inte sett den här fantastiskt underbara filmen... Se den annars kommer Allamagoosalum och dropkickar er på hälsenan!

http://www.gugerart.com

 
Allamagoosalum

Allamagoosalum

30 augusti 2009 00:13

Hahahahahaha... respekt!

http://allamagoosalum.blogg.se

 
Injurdninja

Injurdninja

10 oktober 2009 18:55

Scarred for life, det är vad jag blev när jag såg den här! Jag måste bara ha varit 8-9 år och det var nog definitivt den filmen som fick mig att börja drömma mardrömmar om zombies och söka mig till allt zombierelaterat.
Good old times... ;P

http://injurdninja.deviantart.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se