Direktlänk till inlägg 29 augusti 2009

George A. Romeros Resident Evil-manus

Av astarot - 29 augusti 2009 13:16


George pekar på dig! Nej, inte dig.. personen till vänster bredvid dig... Det är nämligen dags även för den där semi-intresserade att läsa Romeros manus till första Resident Evil-filmen.


Som bekant var det ju meningen att George skulle skriva och regissera filmatiseringen av det ofantligt populära zombiespelet. Tyvärr var inte folk i produktionen nöjda med det här utkastet. Enligt helt opålitliga källor var det för troget spelet (!?). Nåjo. Jag hade mycket heller sett den här Alien 2-klonen filmas än den slutprodukt vi ser idag. Visst, Romeros vision är väl inte helt hundra den heller - det är mest bara action - men således också likt spelet. Några ändringar har han dock vågat sig på - som att Chris är Jills pojkvän och inte alls en S.T.A.R medan Barry är svart.


Jag ska inte förstöra läsupplevelsen för er. RE är inte en Roemrofilm på det sättet att det samtidigt är en socialpolitisk kommentar - men det skulle bli en schysst action. Läs själv här!!


På återlevande!

astarot

 
ANNONS
 
Gustav

Gustav

31 augusti 2009 10:58

Jag kan inte tänka mig att Romeros version skulle vara sämre än den Resident Evil som blev gjord... den är ju inte bra och Romero är kungen (hur fan tänkte dom egentligen?!).
Ja ja det är deras förlust.. för om Romero fått göra den hade filmen med största sannolikhet funnits i min bokhylla (tv-bänk)... men det gör den inte nu och kommer aldrig heller att göra.

http://www.gugerart.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se