Direktlänk till inlägg 17 september 2009

Zombie Flesheaters/Cannibal Ferox Soundtrack

Av astarot - 17 september 2009 13:44


 


Fabio Frizzi alltså. Vem kan glömma hans ofantligt stämningsfulla musik till Fulcis zombiejävlaranammamästerverk The Beyond? Eller första gången du såg Zombie Flesheaters! Hela filmen men framförallt den olycksbådande slutscenen har Fulci mycket att tacka Fabio Frizzi för stämningen. Frizzi har absolut inte lagt komponerandet på hyllan men är mest inblandad i teveproduktioner nuförtiden. Det görs ju ändå inga riktiga filmer länge ;-)


Frizzi har, förutom det långa samarbetet med Fulci, också skrivit musik till folk som Aldo Lado, Enzo G. Castellari och Sergio Martino. Så visst är han en gigant, vilket inte minst detta soundtrack bevisar. Jag menar. Hur många kan tonsätta ett slagsmål mellan en haj och en zombie?
Med som en liten bonus (eller kan man kanske snarare se det som att de liksom delar på rampljuset, men här på zombiebloggen hamnar kannibalfilmerna ändå i skymundan)  på denna skiva är soundtracket till Cannibal Ferox. Kompositören Budy-Maglione har jag ingen koll alls på men vet att han också använts i Lenzis Daughter of the Jungle.  


Nåja, detta om detta. Givet köp vilken dag som helst och varför inte köpa den på Blodröd? Ja varför inte?


På omlevande

 
ANNONS
 
Den Lekande Människan

Den Lekande Människan

18 september 2009 19:19

Zombie vs Shark he he...
Noterar att Stockholm kör Walk/World Zombie Day 10/10.

http://www.denlekandemanniskan.com

 
Micke

Micke

21 september 2009 13:44

Ah, detta soundtrack hittade jag på nätet nångång tidigt 2000-tal. Återvänder till det lite då och då. Skulle gärna vilja få tag i en samling med musik från samtliga Fulci-filmer, men det verkar inte finnas.

http://bluerosecase.blogg.se

 
Lisyia

Lisyia

22 september 2009 10:23

JAG SKULLE VERKLIGEN SKITA PÅ MIG! Jag är skiträdd!
Helt övertygad om att jag en dag står omringad av zombies, eeeh :'(

http://jenniferhellbom.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se