Direktlänk till inlägg 4 november 2009

Little Red Riding Hood's Zombie BBQ

Av astarot - 4 november 2009 09:26Jag uppgraderade mitt Nintendo Ds till ett Nintendo DSi i fredags. Samma dag, som en slags halloweenpresent, släpptes det här spelet som nedladdning för 800 nintendopengar (eller vad det nu heter). Eftersom man fick 1000 såna där vid inloggning blev det givetvis första nedladdningen.


Little Red Riding Hood's Zombie BBQ

Nintendo DS

 


Little Red Riding Hood's Zombie BBQ är inte bara ett hejdundrande snyggt namn - det är ett riktigt roligt litet shooter också! Genom världar hämtade ur sagornas värld; till exempel Pinocchio, Hans & Greta eller De tre små grisarna, måste (eller snarare vill) man skjuta sig genom horder av zombier, monster och dödskallekastande saker. Antingen som skjutglade Rödluvan eller en kaststjärnebenägen typ som heter Momotarō. Vad han nu har att göra i sagospelet kanske du undrar. Ja, han ska typ vara en hjälte som kom till jorden i en persika enligt japanska folksägner. Så visst får han vara med! Inte vara taskig bara för att bröderna Grimm inte träffade honom nån gång!


Spelet är relativt lättstyrt. Man behöver bara tänka på sidledstyrning eftersom framåtrörelsen sker automatiskt. Sen styrs allt krigande med stylusen - eller pekpennan, som borde vara ett bättre svenskt namn på det lilla pekdonet. Via lådor som innehåller uppgraderingar kan man smala på sig hagelgevär, laser, eldkastare och annat smått och gott.


Rödluvans zombiegrillparty är förvånande bra för att kunna ladda ner bara sådär. Men finns också att köpa som vanligt DS-spel, på vilket det funnits ute ungefär ett år. Det innehåller tillräckligt med fräcka moment för att hålla humöret och nyfikenheten uppe. Kolla bara på den där galna grisen till exempel!!! Däremot tycker jag vissa moment är svåra för en medelålders typ med koordinationsproblem. Den där Pinocchio, under snygga grisen, som kastar huvudet ogillar jag skarpt!


Kolla in trailern så ses vi sen.. ok?på återstekande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se